Operația cu laser pentru miopie: cine „se califică” pentru ea. Cum se reface după operație fostul ochelarist Dobrovolschi

Operația cu laser pentru miopie: cine se califică pentru ea. Cum se reface după operație fostul ochelarist Dobrovolschi
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/03/2013, 14:14

Prezentatorul de radio Mihai Dobrovolschi a renunțat definitivla ochelari. Acesta a suferit, în urmă cu trei zile, o intervențiechirurgicală la ochi pentru a-și corecta miopia de care suferă demai mulți ani. „A doua zi după operație de-abia puteam ține ochiideschiși. Acum îmi e bine. Tot ce trebuie să fac este să evitluminile puternice, deoarece devin insuportabile pentru ochi”, adeclarat Dobrovolschi pentru gândul.

Dobrovolschi a apelat la cel mai performant și sigur laserexistent momentan pentru corectarea miopiei, a hipermetropiei și aastigmatismului. „Un mare avantaj al acestui tip de laser constă înfaptul că nu taie niciun căpăcel de cornee, așa că perioada derecuperare este mult mai mică. Andrei Filip este medicul care mi-aexplicat de-a fir a păr ce presupune această intervenție și cetrebuie să fac pentru a preveni apariția infecțiilor”, a precizatMihai Dobrovolschi.

Operația propriu-zisă a durat 12 minute, dupăcare pacientul a plecat pe picioarele lui acasă. „După intervenție,nu am avut niciun fel de probleme și cel mai probabil din cauzaanesteziei. Nu am fost internat nicio zi, ci am plecat imediatacasă. Acum sunt bine, dar numai că am un disconfort postoperator”,a spus omul de radio. Singurul tratament pe care îl urmează constăîn administrarea de picături antiseptice și „lacrimi false”, ori decâte ori simte nevoia.

O astfel de intervenție chirurgicală costă în jur de 500-600 deeuro la un ochi.

Miopia poate fi corectată până la -8

Prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului deOftalmologie din Capitală, a declarat pentru gândul că astfelde operații nu se pot face în sistem public, deoarece suntconsiderate intervenții chirurgicale estetice. „Înainte de arecurge la această operație, pacientul trebuie să îndeplineascăanumite criterii: să fie trecut de vârsta de 20 de ani, în ultimiidoi ani să aibă miopie stabilă, să aibă structuri oculare care săpermită astfel de operații (deoarece, în caz contrar, pot apăreacomplicații sau operația să nu fie un succes) și să aibă opatologie corneană care să permită o astfel de intervenție”,explică prof. dr. Pop.

Potrivit medicului oftalmolog, miopia poate fi corectată cuajutorul laserului dacă este peste -2 și maximum -8. „De regulă,pacienții care au miopie de – 7 prezintă un risc crescut ca aceastăafecțiune să fie progresivă. Așa că operația este inutilă și vatrebui refăcută după o perioadă de timp”, precizează medicul.
Prof. dr. Monica Pop subliniază că persoana care va apela la oastfel de intervenție va vizualiza postoperator imaginile așa cumle vedea și cu ajutorul ochelarilor. „Există cazuri în carepersoanele mioape văd cu ochelari 8 în loc de 10 rânduri, acelașiefect va apărea și după operație. Mai sunt cazuri când pacienții nuau dioptriile adecvate, iar o astfel de operație nu le vaperfecționa vederea”, conchide medicul.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Care sunt ȘOFERII care vor fi obligați să urmeze cursuri de conducere defensivă și de...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
Se scoate certificatul verde? Cum vom intra în magazine de Sărbători
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...