Firea amenință cu un „sondaj” pentru demolarea Cathedral Plaza și îi cere arhiepiscopului Robu să-l înlocuiască pe preotul care a jignit-o pe Facebook

Publicat: 16/05/2017, 23:34
Actualizat: 20/05/2017, 18:08

„Primarul General, Gabriela Firea, i-a adresat în cursul zilei de 16 mai 2017 o scrisoare Arhiepiscopului Ioan Robu prin care îi solicită înlocuirea din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a preotului Francisc Doboș, pe care îl acuză de conduită inadecvată poziției sale de prelat și de reprezentant oficial al Bisericii Catolice. Acest lucru survine în urma unor luări de poziție total inadecvate, atât prin comunicate oficiale cât și prin postări pe rețelele de socializare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București.

„Nu vreau ca relațiile dintre Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică să fie încordate din cauza faptului că o persoană nu înțelege să se comporte în mod civilizat. Poate n-ar fi rău ca preotul Francisc Doboș să citească o predică ținută de Papa Francisc cu ceva vreme în urmă, în care am găsit un citat foarte elocvent pentru situația în care ne aflăm: «Ați auzit că s-a spus celor din vechime: Să nu ucizi! Dar eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va fi condamnat la judecată. Cu aceasta Isus ne amintește că și cuvintele pot să ucidă! Când se spune despre o persoană că are limbă veninoasă, ce vrea să se spună? Că ucid cuvintele ei! De aceea, nu numai că nu trebuie atentat la viața aproapelui, dar nici nu trebuie revărsat asupra lui veninul urii și lovit cu calomnia. Nici nu trebuie să fie vorbit de rău. Ajungem la bârfă: și bârfa poate să ucidă, pentru că ucide faima persoanelor! Și este atât de urât a bârfi»”, a precizat Gabriela Firea.

În finalul scrisorii, edilul și-a exprimat speranța edificării unei relații bazate pe încredere și respect reciproc între Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică.

„Îi voi întreba și eu pe bucureșteni într-un sondaj dacă sunt de acord să dăm câteva milioane de eruo ca să demolăm această clădire în doi timpi și trei mișcări, cum cere Arhiepiscopia. Eu am o dispoziție de instanță, dar eu pot să semnez o dispoziție de primar ca să pun în operă decizia instanței, doar după ce primesc avizul de la Ministerul Culturii, și pe de altă parte un proces pe rol în care noul proprietar solicită punerea în legalitate a acestei construcții, care are toate documentele. Nu am niciun interes și resping orice atacuri și acuzații și voi merge în instanță dacă ele vor continua”, a declarat Gabriela Firea, într-un interviu la Antena 3.

Vineri, 12 mai 2017, Primarul General al Capitalei a trimis către Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere privind eliberarea avizului privind desființarea imobilului „Cathedral Plaza”, situat în București, str. Gral Berthlot nr. 11-15 și str. Lutherană nr. 15 și 15A. Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în acest caz, Catedrala Sf. Iosif.

„Subliniem încă o dată că înainte de efectuarea oricărui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate”, potrivit sursei citate.

Reacția lui Doboș

„Cred că doamna primar general și-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu și insinuând că ar servi grupuri de interese.Eu am sărit ca ars aici, pe facebook, la un asemenea tupeu.Azi, doamna primar, încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul. Oricare ar fi purtătorul de cuvânt, poziția ARCB în cazul Cathedral Plaza rămâne neschimbată.Țin să precizez, de asemenea, că în cazul Cathedral Plaza nu este prima persoană care a încercat de-a lungul anilor să intimideze ARCB, solicitând tăcerea Arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtătorului de cuvânt”, a reacționat pe Facebook, Francisc Doboș.

Cine este Francisc Dobos aflați în materialele de mai jos:

Tags:
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Iubita fiului lui Ion Țiriac, apariție incendiară! `Sori e atracția finalului de an`
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
APEL DISPERAT! O ADOLESCENTĂ are NEVOIE de AJUTOR
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Se scoate certificatul verde? Cum vom intra în magazine de Sărbători
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...