Firea amenință cu un „sondaj” pentru demolarea Cathedral Plaza și îi cere arhiepiscopului Robu să-l înlocuiască pe preotul care a jignit-o pe Facebook

Publicat: 16/05/2017, 23:34
Actualizat: 20/05/2017, 18:08

„Primarul General, Gabriela Firea, i-a adresat în cursul zilei de 16 mai 2017 o scrisoare Arhiepiscopului Ioan Robu prin care îi solicită înlocuirea din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a preotului Francisc Doboș, pe care îl acuză de conduită inadecvată poziției sale de prelat și de reprezentant oficial al Bisericii Catolice. Acest lucru survine în urma unor luări de poziție total inadecvate, atât prin comunicate oficiale cât și prin postări pe rețelele de socializare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București.

„Nu vreau ca relațiile dintre Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică să fie încordate din cauza faptului că o persoană nu înțelege să se comporte în mod civilizat. Poate n-ar fi rău ca preotul Francisc Doboș să citească o predică ținută de Papa Francisc cu ceva vreme în urmă, în care am găsit un citat foarte elocvent pentru situația în care ne aflăm: «Ați auzit că s-a spus celor din vechime: Să nu ucizi! Dar eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va fi condamnat la judecată. Cu aceasta Isus ne amintește că și cuvintele pot să ucidă! Când se spune despre o persoană că are limbă veninoasă, ce vrea să se spună? Că ucid cuvintele ei! De aceea, nu numai că nu trebuie atentat la viața aproapelui, dar nici nu trebuie revărsat asupra lui veninul urii și lovit cu calomnia. Nici nu trebuie să fie vorbit de rău. Ajungem la bârfă: și bârfa poate să ucidă, pentru că ucide faima persoanelor! Și este atât de urât a bârfi»”, a precizat Gabriela Firea.

În finalul scrisorii, edilul și-a exprimat speranța edificării unei relații bazate pe încredere și respect reciproc între Primăria Capitalei și Arhiepiscopia Romano-Catolică.

„Îi voi întreba și eu pe bucureșteni într-un sondaj dacă sunt de acord să dăm câteva milioane de eruo ca să demolăm această clădire în doi timpi și trei mișcări, cum cere Arhiepiscopia. Eu am o dispoziție de instanță, dar eu pot să semnez o dispoziție de primar ca să pun în operă decizia instanței, doar după ce primesc avizul de la Ministerul Culturii, și pe de altă parte un proces pe rol în care noul proprietar solicită punerea în legalitate a acestei construcții, care are toate documentele. Nu am niciun interes și resping orice atacuri și acuzații și voi merge în instanță dacă ele vor continua”, a declarat Gabriela Firea, într-un interviu la Antena 3.

Vineri, 12 mai 2017, Primarul General al Capitalei a trimis către Ministerul Culturii și Identității Naționale o cerere privind eliberarea avizului privind desființarea imobilului „Cathedral Plaza”, situat în București, str. Gral Berthlot nr. 11-15 și str. Lutherană nr. 15 și 15A. Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcții care se fac în zonele de protecție a monumentelor, așa cum este, în acest caz, Catedrala Sf. Iosif.

„Subliniem încă o dată că înainte de efectuarea oricărui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate”, potrivit sursei citate.

Reacția lui Doboș

„Cred că doamna primar general și-a dat seama că a întrecut măsura, vineri, 12 mai, somându-l public pe IPS Ioan Robu și insinuând că ar servi grupuri de interese.Eu am sărit ca ars aici, pe facebook, la un asemenea tupeu.Azi, doamna primar, încearcă s-o dreagă, cerând demiterea mea. În Biserica Catolică avem o vorbă: moare un papă, se alege altul. Oricare ar fi purtătorul de cuvânt, poziția ARCB în cazul Cathedral Plaza rămâne neschimbată.Țin să precizez, de asemenea, că în cazul Cathedral Plaza nu este prima persoană care a încercat de-a lungul anilor să intimideze ARCB, solicitând tăcerea Arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtătorului de cuvânt”, a reacționat pe Facebook, Francisc Doboș.

Cine este Francisc Dobos aflați în materialele de mai jos:

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului