„A murit pentru că i s-a frânt inima, după ce a pierdut iubirea vieții sale”. Soţul uneia dintre profesoarele ucise în şcoala din Texas s-a stins la două zile după decesul partenerei sale

„A murit pentru că i s-a frânt inima, după ce a pierdut iubirea vieții sale”. Soţul uneia dintre profesoarele ucise în şcoala din Texas s-a stins la două zile după decesul partenerei sale
Sursa foto: Daily Mail / Profimedia
Publicat: 27/05/2022, 10:35
Actualizat: 27/05/2022, 10:48

Soțul uneia dintre profesoarele ucise în atacul dintr-o școală din Texas a murit, din cauza unui atac de cord, la două zile după trecerea în neființă a partenerei sale. 

Irma Garcia, în vârstă de 46 de ani, a fost unul dintre cei doi profesori măcelăriți de băiatul de 18 ani, marți, în Uvalde, Texas.

Joi, soțul ei, a murit după doar două zile de la decesul partenerei sale, în urma unui atac de cord.

Conform apropiaților, Joe a murit „pentru că i s-a frânt inima”.

„Cred cu adevărat că Joe a murit cu o inimă frântă și că pierderea iubirii vieții sale a fost prea mult de îndurat”, a spus verișoara Irmei, Debra Austin, citată de Daily Mail.

Nepotul cuplului a scris pe Twitter că Joe a murit de „durere”.

„Vă rog să vă rugați pentru familia noastră. Doamne, ai milă de noi”, a adăugat el.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 24 de ani și au avut patru copii.

Sursa: Daily Mail

„Ea a murit cu copiii în brațe, încercând să-i protejeze”

Supraviețuitorii atacului sângeros au povestit cum Irma și colega ei, Eva Mireles, în vârstă de 44 de ani, au murit în timp ce încercau să se pună scut în fața gloanțelor ucigașului.

„Ea a murit cu copiii în brațe, încercând să-i protejeze”, a scris nepotul Irmei Garcia, John Martinez, pe Twitter.

„Aceștia nu erau doar elevii ei, ci și copiii ei”.

Irma Garcia a predat la Robb Elementary timp de 23 de ani și anterior a fost numită „profesorul anului”.

Ea a fost una dintre cele 19 educatoare din zona San Antonio numiți ca finaliști ai premiului Trinity University pentru excelență în predare în 2019.

Garcia preda la acea vreme în clasa a treia, studii sociale sau Limba engleză.

„Sunt atât de încântată să încep acest nou an școlar!” a scris ea pe site-ul districtului școlar înainte de începerea anului școlar.

Sursa foto: Profimedia

19 copii și doi profesori au fost ucişi într-un atac care a avut loc la o şcoală din Texas. Atacatorul, un tânăr de 18 ani, a fost şi el ucis de poliţişti, iar doi dintre agenţii forţelor de ordine au fost răniţi în schimbul de focuri.

Mai mulţi elevi sunt în spital, în stare critică. Preşedintele american Joe Biden, vizibil marcat de acestă tragedie, cere urgent noi legi cu privire la portul de armă şi dă vina pe lobby-ul fabricanţilor de arme.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult