Absolut de necrezut! Câți euro a primit un român, pentru 4 luni de muncă în Italia. George tăia, încărca și transporta lemne în Calabria

Absolut de necrezut! Câți euro a primit un român, pentru 4 luni de muncă în Italia. George tăia, încărca și transporta lemne în Calabria
SURSA FOTO: Gazzetta del Sud
Publicat: 30/01/2023, 23:12
Actualizat: 31/01/2023, 07:57

Un român în vârstă de 45 de ani, care trăiește într-o clădire abandonată de la marginea orașului italian Cosenza, din regiunea Calabria, susține că a tăiat lemne timp de patru luni într-o pădure și a fost plătit doar cu 50 de euro și o reîncărcare telefonică.

„După patru luni de muncă grea, la tăiat, încărcat și transportat lemne, mi-au dat 50 de euro și o reîncărcare pe telefon. Să protestez? Și cu ce forță? Am luat puținul care mi s-a dat și am plecat”, a spus muncitorul român, potrivit cosenza.gazzettadelsud.it.

Bărbatul spune că a lucrat în pădurile din sudul Calabriei și acuză că a fost exploatat. El stă împreună cu un alt român într-o clădire abandonată de la periferia orașului.

„Acum mă sfătuiesc să mă mut la Sila, dar cum ajung acolo și unde dorm?… Până o să-mi găsesc un loc de muncă stau aici”, a mai spus românul.

„Sunt bunic, în România am doi nepoți frumoși și dacă rămân aici o fac pentru ei”, a mărturisit el voluntarilor de la Caritas, care le fac o vizită lui și celorlalți ca el, cel puțin de două ori pe săptămână, fiind cunoscut faptul că mulţi afacerişti italieni profită de sărăcia acestor persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase