Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din CLUJ: „Curățenia în jurul blocului e obligatorie. Pentru neparticipare, se aplică sancțiuni…”

Anunțul ireal lipit de administratorul unui bloc din CLUJ: „Curățenia în jurul blocului e obligatorie. Pentru neparticipare, se aplică sancțiuni...”
Sursa foto: Facebook
Publicat: 31/03/2023, 09:05

Un anunț al unui administrator de bloc din Cluj-Napoca a devenit viral pe internet după ce a fost postat de un locatar pe rețelele sociale.

În respectivul anunț, administratorul îi informează pe locatari că sunt obligați să participe la curățenia din jurul blocurilor, în caz contrar riscând chiar o penalizare din partea asociației.

Imaginea a împărțit în două rețeaua respectivă: unii sunt de acord cu punctul de vedere al administratorului, alții se declară de-a dreptul revoltați.

„Curățenia în jurul blocului este obligatorie pentru fiecare proprietar sau chiriaș. Pentru neparticipare se aplică sancțiuni de 40 lei/ap.”, se arată în anunț.

Sursa foto: Facebook

Persoana care a postat imaginea întreabă pe rețeaua de socializare dacă este normal să primească o astfel de sancțiune de la administrația blocului dacă nu poate participa la acțiunea de curățenie.

Reacțiile sunt împărțite

Imaginea a strâns un număr destul de mare de comentarii. Unii oameni sunt de acord cu obligativitatea participării la curățenie, iar alții sunt împotrivă.

„Ce e legal prin asta? Clasic românească. Bisniss”; „Curățenia este datoria asociației, nu a fiecărui proprietar în parte. Vecinul de la ultimul etaj nu are treabă cu grădina, el doar plătește întreținere cu părțile comune. Tot așa, cel de la parter nu are treabă directă cu acoperișul, ci doar cotizează la plata reparațiilor (adică îngrijeste indirect)”; „În zone mai «civilizate» sau cartiere noi avem firme de curățenie ce fac asta. Dar no dacă ai «privilegiul» sa locuiești în bloc vechi cu o grămadă de nostalgici după munca patriotică din comunism asta pățești”, au scris unii internauți, citați de stiridecluj.ro.

Au fost însă, și persoane care au susținut poziția administratorului de bloc: „Mie mi se pare o inițiativă bună. Nu-ți taie nimeni capul, iar pt 40 de lei nici nu merită să te gândești dacă e legal sau nu (era nasol doar dacă îți cerea 249999 ron/s). E ușor să dai vina pe autorități că e jeg în jurul blocului și că nu repară nimeni nimic, dar asta e și responsabilitatea fiecărui locatar”; „Eu sincer susțin inițiativa. Dacă ești chiriaș poți pune proprietarul să plătească cei 40 lei, dacă nu vrei sa participi. Cu toții vrem sa traim undeva frumos, curat”, au scris aceștia.

Ce spune legea

Ordonanța Guvernului nr. 21/2002 arată obligațiile pe care instituțiile, persoanele fizice și cele juridice le au în privința gospodăririi localităților. Astfel, acestea sunt obligate să facă lucrări de întreținere și curățenie a clădirilor și terenurilor aflate în proprietatea sau în folosința lor, a anexelor acestora, a incintelor, împrejurimilor, precum și a oricăror alte spații utilizate de acestea.

Concret, Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari are obligația să organizeze lucrări de întreținere a spațiilor verzi care înconjoară blocurile, fie că aceștia contractează, din fondul asociației locatarilor, un lucrător pentru executarea acestor acțiuni de întreținere și curățenie, fie că decid să organizeze participarea locatarilor în același scop.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Scenariu sumbru pentru Rusia. Ţara ar putea să fie devorată de vecinii săi / Toată...
O femeie, criticată intens pentru rochia cu care s-a îmbrăcat la nunta fiicei ei 😲
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, FLORIN BUSUIOC! Anunțul trist despre iubitul prezentator român
Din culisele „Chefi la cuțite”. Florin Dumitrescu, la un pas de demisie
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....