VIDEO | Atac armat în Chicago, la o paradă organizată de Ziua Naţională a Statelor Unite. Sunt cel puțin 6 morți și aproape 30 de răniți

Publicat: 04/07/2022, 21:12
Actualizat: 05/07/2022, 07:46

Un atac armat a avut loc, luni, în oraşul american Chicago, statul Illinois, în timpul unei parade organizate de Ziua Naţională a Statelor Unite.

Un bilanț preliminar arată cel puţin șase persoane au fost ucise, iar 26 au fost rănite, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul Chicago Sun-Times. Cinci persoane au murit pe loc, iar o a șasea victimă a decedat la spital.

Martorii au povestit că au auzit cel puțin 20 de focuri de armă, iar un reporter al publicației citate a spus că a văzut pături care acopereau trupuri însângerate și alte cinci persoane erau rănite.

Incidentul a avut loc în zona Highland Park, la periferia nordică a oraşului Chicago, iar polițiștii au intervenit de urgenţă la fața locului.

Participanții la paradă au lăsat în urmă scaune, cărucioare de copii și pături, neștiind ce se întâmplă cu exactitate.

“Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park”, au scris autoritățile locale pe o pagină  de Facebook oficială.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult