VIDEO | Aurescu: Ne vom coordona cu SUA, UK, Canada și alți actori care vor adopta sancțiuni drastice împotriva Rusiei

Publicat: 20/01/2022, 22:39
Actualizat: 20/01/2022, 23:17

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu a declarat că România se va alătura partenerilor săi pentru impunerea celor mai drastice sancțiuni împotriva Rusiei, în cazul în care Putin ordonă invadarea Ucrainei.

„Sancțiunile trebuie să vizeze acele domenii care într-adevăr, pot să producă costuri importante și consecințe masive. Sigur, poate să existe o diferență de abordare între diverse state membre cu privire la ce sancțiuni să utilizăm. Trebuie să avem în vedere și măsura în care sancțiunile pe care noi înșine le adoptăm pot să impacteze negativ asupra intereselor noastre.

Astfel, există un proces de analiză la nivelul fiecărui stat al UE. Ne vom armoniza în cadrul Uniunii Europene cu privire la procesul de adoptare de sancțiuni”, a declarat Aurescu, la B1TV.

„Ne vom coordona foarte apropiat cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Canada și alți actori care vor adopta sancțiuni și efectul cumulat al acestui tip de reacție va fi unul foarte puternic. Faptul că la nivelul UE ne pregătim pentru adoptarea de sancțiuni, pentru consolidarea flancului estic la nivelul NATO, reprezintă factori de descurajare”, a mai punctat ministrul de Externe.