BREAKING NEWS | Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu, condamnat CU EXECUTARE! Contestația îi va fi judecată săptămâna viitoare. Prima reacție: „Regret…”

BREAKING NEWS | Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu, condamnat CU EXECUTARE! Contestația îi va fi judecată săptămâna viitoare. Prima reacție: Regret...
Publicat: 02/06/2023, 12:50
Actualizat: 02/06/2023, 13:51

Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a fost prins, în repetate rânduri, în timp ce conducea fără permis. De altfel, magistrații care au decis că Dănuț Lupu trebuie să stea în spatele gratiilor au arătat că fostul mijlocaș central al „Generației de Aur” nu mai are permis de conducere de peste 20 de ani, când documentul i-a fost anulat.

Vezi AICI prima declarație a lui Dănuț Lupu după contestarea deciziei de condamnare cu executare: „Am fost nevoit. Pur și simplu…”

Știrea inițială

Recunoscut drept unul dintre cei mai talentați fotbaliști români, Dănuț Lupu a avut primele probleme serioase cu legea după ce a părăsit campionatul României și a plecat în Grecia. Acolo, acesta a suferit o primă condamnare, după ce ar fi avut legături cu o bandă de hoți.

În România, problemele cu legea ale fostului sportiv au apărut din 2001, când, de altfel, acesta a și renunțat la fotbal. Prins de Poliția Rutieră cu o alcoolemie mult peste limita legală, Dănuț Lupu a rămas fără permis de conducere, iar după procesul care a urmat, instanța a decis anularea documentului.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că, de atunci, Dănuț Lupu ar fi încercat de nenumărate ori să-și ia permisul din nou, însă de fiecare dată ar fi fost declarat respins la proba teoretică, unde ar fi trebuit să răspundă corect la cel puțin 22 de întrebări dintr-un total de 26.

Lipsa dreptului legal de a conduce nu l-a oprit, însă, pe Dănuț Lupu, să urce din nou la volan și să șofeze, pe drumurile publice, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Ca urmare, fostul mijlocaș al naționalei de fotbal s-a ales cu un lung șir de dosare penale, care, în februarie 2023, s-a soldat și cu prima lui condamnare la închisoare cu executare.

La data de 16 februarie, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe Lupu la 6 luni de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis.

Lupu avea permisul anulat din 2001

Totodată, magistrații au decis să revoce amânarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată la 23 iulie 2020, de către Curtea de Apel Galați, de asemenea pentru conducere fără permis. Ca urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, care, în cazul său, a fost tot de șase luni, la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, fostul fotbalist are de stat în detenție 7 luni și 10 zile.

Sentința nu este, însă, definitivă, iar Dănuț Lupu a atacat deja decizia la Curtea de Apel București și urmează să aibă termen la data de 7 iunie, după ce a beneficiat deja de două amânări, pentru a i se permite să-și angajeze avocat și să-și pregătească apărarea.

Magistrații Judecătoriei Cornetu au arătat, în motivarea deciziei de condamnare, că, la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 11:40, Dănuț Lupu a fost prins de un echipaj de poliție în timp ce conducea un Volvo, deși avea permisul de conducere anulat.

Astfel, din procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante rezultă că, la data de 30.07.2020,  în jurul orei 11:40, organele de poliție din cadrul IPJ Ilfov, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic autoturismul marca Volvo. Cu această ocazie, organele de poliție au constatat că inculpatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere”, se arată în motivare.

Instanța a arătat că, din documentele transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Dănuț Lupu și-a obținut permisul de conducere la data de 11 decembrie 1989, iar documentul a fost anulat la 30 aprilie 2001, printr-o hotărâre judecătorească.

Inculpatul a recunoscut acuzaţia penală astfel cum a fost descrisă în actul de sesizare a instanţei. Raportat la mijloacele de probă administrate în cauză și la poziția procesuală de recunoaștere adoptată de inculpat, instanţa constată că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită cu vinovăţie de inculpat, dincolo de orice îndoială rezonabilă”, au stabilit judecătorii.

Condamnarea ar putea să crească

Magistrații au mai explicat că „fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social ridicat, în special prin prisma riscului pe care activitatea inculpatului o prezintă pentru siguranţa participanţilor la trafic”.

Chiar şi în ipoteza contrară, eludarea dispoziţiilor legale, precum şi îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul, trebuie sancţionate, pentru a atinge atât rolul preventiv, cât şi pe cel educativ al pedepsei. În concret, instanța reține că fapta a fost săvârşită la o oră la care traficul rutier este aglomerat, pe o arteră principală, iar inculpatul a fost depistat ca urmare a unui control de rutină”, au mai scris judecătorii în motivare.

Situația lui Dănuț Lupu poate fi însă și mai gravă de atât. El riscă să mai primească încă o condamnare – a treia! – pentru conducere fără permis, după ce, în 18 iunie 2022, a fost depistat în trafic de Brigada de Poliție Rutieră. Acest dosar n-a fost înaintat, până acum, instanței, dar el i-ar putea atrage o nouă condamnare, ceea ce ar spori pedeapsa actuală de 7 luni și 10 zile de detenție.


CITEȘTE ȘI:

Dănuț Lupu: „A fost cam grav, dar am driblat-o și pe asta”

Miron Cozma necenzurat: „Am bătut toată echipa Dinamo”. Cum l-a salvat Nicu Gheară pe Dănuț Lupu

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Mai trecem la ora de iarnă 2023? Anunț pentru toți românii
Poți merge gratis cu trenul în Europa! Cine poate beneficia de DiscoverEu
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...