EXCLUSIV | Irina Tănase, discuție fulger la DNA. Ce le-a spus procurorilor despre casele și terenurile cumpărate când Liviu Dragnea era în penitenciar – VIDEO

Publicat: 21/01/2022, 10:14
Actualizat: 21/01/2022, 16:12

Irina Tănase, (ex)iubita fostului lider PSD Liviu Dragnea, a fost, vineri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru o ”discuție-fulger” cu procurorii.

UPDATE: Surse din DNA au declarat, pentru Gândul, că Irina Tănase a fost citată pentru a da declarații în calitate de martor, într-un dosar deschis în 2020, legat de achiziții imobiliare făcute în perioada în care era în relație cu Liviu Dragnea, inclusiv când acesta era în penitenciar.

”E vorba de un dosar deschis in rem, în 2020, care vizează achizițiile imobiliare făcute de cei doi, pe vremea când erau împreuna. Irina și mama ei au fost chemate în calitate de martor. Nu au dat nicio declarație, Irina prevalându- se de calitatea de fost concubin, conform legii in vigoare”, au transmis surse DNA, pentru GÂNDUL.

GÂNDUL este singura publicație care a obținut imagini cu Irina Tănase la DNA și le prezintă în exclusivitate.

Irina Tănase a rămas în sediul DNA timp de 24 de minute. La momentul sosirii, din mașina în care se afla Irina Tănase a coborât o femeie – posibil avocata Irinei -, apoi mașina a înconjurat încă o dată clădirea și abia atunci a coborât și fosta iubită a lui Liviu Dragnea.

Irina Tănase a refuzat să dea vreo declarație și să ofere explicații, atât înainte de intrarea în sediul DNA, cât și la plecare, urcând în mașină alături de femeia care a însoțit-o.

Dosar deschis la DNA când Liviu Dragnea era în penitenciar

Potrivit surselor judiciare citate, dosarul în care fosta iubită a lui Liviu Dragnea a fost citată vineri la DNA este deschis din 2020, în urma unor dezvăluiri făcute de Rise Project într-un articol despre achiziții de case și terenuri, în valoare de sute de mii de euro.

Potrivit Rise Project, Irina Tănase ar fi investit – în 2019 – peste 350.000 de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi. Achizițiile ar fi fost făcute înainte și după ce Liviu Dragnea a intrat la pușcărie, în mai 2019.

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, Irina Tănase ar fi cumpărat un apartament de 260.000  de euro situat aproape de Casa Poporului. În portofoliul imobiliar al Irinei Tănase au intrat și două terenuri cu acces la un lac cu știucă, șalău și biban, în județul Ilfov.

Pe 24 decembrie 2019, atunci când Irina Alexandra Tănase a cumpărat apartamentul, Liviu Dragnea se afla deja de șapte luni în spatele gratiilor, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a ieșit din penitenciar în iulie 2021, când judecătorii au decis că poate fi eliberat condiționat.

Apartamentul respectiv are 178 mp și un garaj de 47 de metri pătrați. Atașat are și un teren proprietate exclusivă de 250 mp și alți 50 mp în cotă indiviză. Locuința se află într-un ansamblu de două clădiri vechi, la 1,4 km de Casa Poporului, într-un cartier de case din sectorul 4 al Capitalei.

”Despărțirea de Liviu este cel mai dureros moment pe care l-am trăit până acum”

Despărțirea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, de Irina Tănase a fost subiectul sfârșitului de an în presa din România. Irina Tănase a vorbit – ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL – despre relația cu omul care a fost considerat, până nu demult, ”șeful României”.

Irina Tănase, audiere-fulger la DNA

Fosta iubită a politicianului a mărturisit, la momentul respectiv, că încă îl mai așteaptă acasă pe Liviu Dragnea. Totodată, aceasta spunea și că speră ca Liviu Dragnea să o asculte, pentru ca ea să-și dovedească nevinovăția (toate detaliile AICI).

”Despărțirea de Liviu este cel mai dureros moment pe care l-am trăit până acum. Ne leagă o poveste de 8 ani, în care i-am fost fidelă, l-am sprijinit necondiționat și n-au existat fapte de care să mă rușinez. La vârsta mea, 29 de ani, n-am puterea să lupt singură împotriva unor neadevăruri. Am sentimentul amar că nu mă pot apăra, atâta vreme cât Liviu nu este dispus să mă asculte. Despărțirea dintre noi a fost bruscă”, spunea Irina Tănase.

”Am însă răbdare și speranța că, într-o zi, mă va asculta și va înțelege că i-am fost credincioasă. Poate doar naivitatea mea m-a adus în fața acestei situații. Am crezut că persoanele apropiate, prietenii noștri comuni, ne sunt alături și că nu sunt capabili de intrigi. Liviu este singurul bărbat pe care îl iubesc. Este singurul pe care l-am iubit în ultimii opt ani. Nimeni nu a mai avut loc în sufletul meu și, dincolo de orgolii, cred că și el înțelege. Sufăr și bănuiesc faptul că și el este rănit. Nu poți să fii legat de o altă persoană vreme de opt ani și să nu mai existe nicio urmă de atașament”, mai spunea Irina Tănase.

Sursele Gândul spun că legătura dintre Irina Tănase și Liviu Dragnea, încheiată anul trecut, ar cunoaște ”un nou început”, după ce aceștia ar fi reluat relația chiar înainte de Anul Nou.