Prima pagină » Actualitate » Care sunt singurii mici sănătoși din comerț, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Care e porția corectă, de fapt

Care sunt singurii mici sănătoși din comerț, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Care e porția corectă, de fapt

Care sunt singurii mici sănătoși din comerț, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Care e porția corectă, de fapt

Vine sărbătoarea de 1 Mai, iar grătarul cu mici este la mare căutare. Există multe sortimente de mici pe piață, făcuți din carne de porc sau amestec de carne de vită și de porc, dar și din carne de oaie. Dar care sunt singurii mici sănătoși din comerț, potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic.

Grătarul de 1 Mai a devenit o tradiție la români, alături de plecatul la mare sau la munte. Mulți sunt interesați să afle cum se face cel mai bun grătar, ce se pune pe el, dar și ce fel de mici sunt considerați sănătoși. Cei care dispun de curte proprie fac grătarul acasă, în timp ce cei care locuiesc la bloc sunt în căutare de locuri special amenajate pentru grătar.

Astfel de locuri pot fi Parcul Mogoșoaia, Lacul Mihăilești, Lacul Paltinu sau Pădurea Pustnicu. Dar se găsesc multe locuri de grătar și în București, spre exemplu, cele din Sectorul 2. Pentru cei care nu vor să facă un grătar, dar vor să mănânce mici de 1 Mai, există și varianta de a achiziționa preparatul gata făcut, chiar dacă acest lucru mai presupune uneori și așteptare la cozi mari.

Dar să revenim la recomandările nutriționistului Mihaela Bilic, în ce privește micii de 1 Mai. Potrivit spuselor sale, cei mai buni mici nu trebuie să aibă un puternic gust de usturoi, să aibă puțină grăsime și bicarbonat. În continuare, specialistul dă și valorile calorice pe suta de grame.

„Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

sursă foto: Facebook/Mihaela Bilic

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și