La o autoservire în Mamaia, adică la împinge tava, o porție de ceafă de porc cu cartofi prăjiți, o delicatesă de care nici la malul Mării Negre nu poți scăpa, atinge scorul final de 90 de lei. Cu acești bani, într-o cârciumioară în Grecia în care te spală Mediterana pe picioare în timpul mesei, poți comanda aproape o jumătate de kilogram de creveți – aprox. 60 de euro kilogramul – cu ochii vii și mustățile fremătăroare, mai precis vreo zece creaturi de 17-18 cm, cu salată de roșii și feta și pâine dată prin măsline. Se mai primesc și apa rece, și desertul gratuit. Până la suta de lei, o carafă mică de vin…
CALCUL-atenție, pretul este la suta de grame!
În acest caz eliminăm bacșișul, celebrul 10%, și nu sărim suta.
Ar trebui adăugat că în cazul gramajului se ia în calcul carnea crudă! După marea preparare se pierde aproximativ 30% din pondere. Dacă este plină de apă, spre 50%.
Vedeți și prețul fructelor de mare, congelate! în lista de mai jos.
Citiți și: Primele prețuri din MAMAIA, sezonul 2025: Cât costă o ciorbă, o porție de hamsii și o pizza