Câți lei costă o doză de bere într-un supermarket din Bulgaria. Imagini realizate de un turist român uluit

Câți lei costă o doză de bere într-un supermarket din Bulgaria. Imagini realizate de un turist român uluit
Câți lei costă o doză de bere într-un supermarket din Bulgaria / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 30/01/2023, 08:44

Bulgaria este una dintre destinațiile turistice preferate de români. Și aproape de casă, și ospitalitate, și ieftin, spuneau de fiecare dată toți cei care se întorceau din țara vecină.

Spuneau, căci azi puțini mai zic asta, date fiind noile prețuri practicate în Bulgaria.

Berea, mai scumpă decât la București

Pe Facebook, comentariile sunt împărțite, cei care au mers recent în Bulgaria lansându-se în tot felul de polemici pe marginea prețurilor practicate de vecinii noștri.

Ca să nu mai existe niciun fel de îndoieli, un utilizator, înregistrat cu numele „Dan Zatreanu”, a prezentat câteva poze făcute într-un supermarket din Veliko Tîrnovo. Nu restaurant/bar, nu hotel, direct din magazin, clasica sursă de aprovizionare pentru mulți români plecați în străinătate.

Pentru cine mai crede ca Bulgaria este o destinatie de vacanta ieftina, las aici niste preturi de la o cazare, un supermarket si un restaurant, din Veliko Tîrnovo si Arbanasi, un satuc montan traditional la vreo 4 km de Veliko! Mentionez ca o leva este 2.51 lei la BNR, iar salariul minim este vreo 350 de euro, iar in Romania este vreo 515€”, își începe postarea Dan Zatreanu.

Mai departe, el arată că „a meritat fiecare banuț aceasta minivacanta”, iar argumentele sunt: „Orase frumoase, curate, vechi, linistite, cazari bune, restaurante traditionale sau clasice, multe, curate, atractive”.

Daca mai pui ca de la cazarea din sat pana la intrarea in Bucuresti sunt cam 180 de km, parcursi in doua ore si jumatate, drumuri foarte bune spre perfecte, libere, cred ca am facut o alegere excelenta, comparativ cu statiunile de pe Valea Prahovei si drumurile spre/ de la ele!”, este concluzia pe care a tras-o.

Revenind la prețuri, acestea sunt, după cum se observă și din fotografii, cam la același nivel cu cele din România, pe alocuri ușor mai mari. De exemplu, o bere Kozel costă 2,09 leva (5,25 lei), cu 50 de bani mai scumpă decât la București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase