Proaspăt întors dintr-o călătorie în Salonic, unde a avut ocazia să deguste gyros autentic, Răzvan Mazilu, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri culinari din România, a decis să facă o comparație între produsul original grecesc și cel comercializat în București.
Pentru asta, el a mers la Gyros Thessalonikis, una dintre cele mai populare locații din Capitală specializate în acest preparat.
În timp ce experiența din Salonic a fost una plăcută, cu ingrediente proaspete și preparate conform tradiției, cea din București i-a rezervat o surpriză neplăcută. La finalul mesei, când mai avea doar câteva înghițituri până să termine porția, Mazilu a descoperit un fir de păr printre straturile de carne și sosuri.
Cu toate că vedeta de pe social media a încercat să treacă peste, incidentul l-a marcat suficient încât să arunce la gunoi gyrosul cumpărat imediat ce a descoperit firul de păr.
Episodul povestit de Răzvan Mazilu a stârnit discuții aprinse în rândul consumatorilor, mulți punând sub semnul întrebării standardele de igienă și calitate ale localurilor care servesc preparate din carne.
Legea nr. 150/2004 privind siguranța alimentară este strictă și are reglementări clare. Mai mult, consumatorii români trebuie să știe că orice incident de acest gen poate fi raportat ANPC, iar pe baza sesizărilor primite inspectorii vor efectua controle neanunțate. După caz, se poate merge până la aplicarea unor sancțiuni, dacă se constată încălcări ale normelor de igienă.
Până atunci, clienții trebuie să știe ce să facă pentru a se feri de astfel de situații:
Pățania lui Răzvan Mazilu arată încă o dată cât de importantă este respectarea normelor stricte de igienă în industria alimentară.
CITEȘTE ȘI:
Din 15 martie, meniurile restaurantelor trebuie să conțină toate ingredientele folosite