Ce arată necropsia Adelei, poliţista care s-a împuşcat în baia gării din Strehaia

Ce arată necropsia Adelei, poliţista care s-a împuşcat în baia gării din Strehaia
Publicat: 25/01/2022, 11:53
Actualizat: 26/01/2022, 08:24

Necropsia polițistei care s-a împușcat împușcat în cap, cu arma din dotare, în gara din Strehaia, arată că femeia s-a sinucis după ce și-a lipit țeava pistolului de tâmpla dreaptă. Medicii legiști au stabilit că tânăra polițistă a suferit o hemoragie intracraniană. Ulterior, aceasta a intrat în stop cardio-respirator.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că polițista și-ar fi tras glonțul în tâmpla dreaptă. Mai mult, oamenii legii au identificat pe mâna Adelei praf de pușcă, tânără prezentând în jurul plăgii arsuri, potrivit surselor mai sus citate.

Ulterior, legiștii urmează să facă examenul histopatologic pentru a fi prelevate mostre din fiecare organ în parte. În urma acestei proceduri se va stabili dacă tânăra consumase vreo substanță.

Adela, polițista care s-a împușcat în cap, cu arma din dotare, în gara din Strehaia, a fost condusă, vineri ,pe ultimul drum. Sute de colegi, prieteni, vecini și rudele au venit la Filiași, în lacrimi, să-i aducă flori și lumânări aprinse.

„Păcat de tinerețea ei. A fost o fată deșteaptă, cuminte, respectuoasă, nu avem cuvinte. Păcat de suflețelul ei. Oameni ca lumea, familie deosebită”, a spus o apropiată a familiei.

Adela nu a avut  parte de o slujbă în biserică din cauza faptului că s-a sinucis. Tânăra s-a împușcat, miercuri dimineața, în timp ce era la serviciu în Strehaia. Polițista făcea parte din promoția 2018 a Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, iar ultimul aviz psihologic a fost primit în anul 2020.

O altă polițistă s-a sinucis în decembrie

La sfârşitul anului trecut, o altă poliţistă, Sabina, în vârstă de 28 de ani, a fost găsită împușcată în cap, în apartamentul ei din Brașov. Femeia s-ar fi certat cu soțul cu o seară înainte de a-și pune capăt zilelor. Cei doi erau căsătoriţi de numai trei luni. Tot cu un poliţist. Şi tot de câteva luni fusese avansată, devenise ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Tânăra lucra în Poliție de la 1 iulie 2016, la început fiind încadrată cu gradul de agent de poliție și repartizată la IPJ Brașov, fiind numită în funcția de ajutor șef post la Postul de Poliție Comunală Bod. În perioada 2019 – 2021 și-a desfășurat activitatea în cadrul serviciului Resurse Umane, linia de muncă secretariat, documente clasificate și arhivă.