Ce a pățit un muncitor marocan din Cluj-Napoca, într-un supermarket. A făcut cumpărături de 29.70 lei, dar când să plătească…

Ce a pățit un muncitor marocan din Cluj-Napoca, într-un supermarket. A făcut cumpărături de 29.70 lei, dar când să plătească...
Fotografie cu caracter ilustrativ/ Sursa foto: Pexels
Publicat: 06/12/2022, 08:55
Actualizat: 06/12/2022, 09:03

Situație de toată jena într-un supermarket clujean. Un muncitor marocan a făcut cumpărături de 29.70 lei și a plătit cu o bancnotă de 100 de lei. Profitând de faptul că nu cunoaște banii românești, casierul i-a dat rest doar 30 de bani, în loc de 70 de lei.

La întreaga scenă a asistat o femeie din Cluj Napoca, care mai apoi a povestit tot ce s-a întâmplat pe un grup de Facebook.

„Vreau sa va aduc la cunoștință un eveniment de toată jena care s-a întâmplat în seara asta la acest magazin Oncos, în jurul orei 17:30-18:00.  În fața mea la casa de marcat a fost un băiat de culoare (marocan), de care a profitat în ultimul hal casierul prezent.

După ce și-a pus pe masa toate produsele în valoarea a 29.70 RON, cum scria și pe casa de marcat, acest casier i-a spus acestui băiat suma pe care trebuia să o achite, dar acesta nu înțeles”, a povestit clujeanca, pe Facebook.

Companiile din domeniul construcțiilor fac angajări. La ce salarii pot ajunge muncitorii
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: MEDIAFAX FOTO

„Om muncit, abia ieșit de la lucru, cu hainele și adidașii rupți,  plin de noroi”

Femeia a încercat să îi explice muncitorului marocan cât are de plată în limba engleză, dar el nu știa nici această limbă.

„Am încercat să îi spun în engleză, dar nu știa nici această limbă… S-a uitat băiatul la suma ce era acolo, avea câțiva lei în mână, dar nu chiar suma exactă și a scos din buzunar mai multe bancnote de 100 lei, de 50 lei. I-a dat casierului 100 lei și atunci ca să vedeți invidia și nerușinarea de pe fața casierului, care a spus: ”No, are bani ăsta”.

I-a dat rest băiatului 30 bani… Când l-am atenționat să îi dea restul cum trebuie îmi spune mie că el a mai cumpărat și a mai dus din cumpărături la mașină…

N-am mai insistat. Când am ieșit, l-am găsit în stația de tramvai spre Bulevardul Muncii… Om muncit, abia ieșit de la lucru, cu hainele și adidașii rupți,  plin de noroi.

Ajunge să-și bată joc de el un gunoi de om? Dacă era unul îmbrăcat la 4 ace, cu ceas de 40 de milioane, pe ăla nu-l poți prosti. Dar vine unul sărac, săracul care a lucrat pentru acei bani și și-a rupt spatele pentru acei bani.

Mi s-a rupt sufletul. Sper să îi ajute la fel Dumnezeu acelui casier…”, a scris clujeanca, pe un grup destinat mămicilor, citată de Știri de Cluj.

Vă recomandăm să citiți și:

EXCLUSIV VIDEO | Cât de calificați sunt muncitorii străini veniți pe șantierele din România? Concluzia lui Paul Racoviță, inspectorul general al ISC

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase