Rusia recunoaște că a pierdut doi militari de top într-o singură zi, în Ucraina. Printre ei, cel mai bun lunetist din armata lui Putin

Rusia recunoaște că a pierdut doi militari de top într-o singură zi, în Ucraina. Printre ei, cel mai bun lunetist din armata lui Putin
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 19/05/2022, 19:48

Rusia recunoaște că a pierdut doi ofițeri de top într-o singură zi, inclusiv un colonel care fusese trimis pe front pentru a-l înlocui pe un altul care a fost ucis cu câteva zile înainte în Ucraina. De asemenea, armata ucraineană l-a ucis și pe sergentul Serghei Tsarkov. Avea 38 de ani și era considerat cel mai bun lunetist al rușilor.

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor a locotenent-colonelului Denis Sukhanov, în vârstă de 41 de ani. Nu au dat alte informații privind locația și data morții acestuia.

Moartea sa fost recunoscută în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porokhnya, care murise în 14 martie.

Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Moartea lui Kozlov, al 42-lea colonel care a murit în război – evidențiază bilanțul imens suferit de conducerea lui Putin. Rata mortalității este de aproximativ un colonel la două zile, notează Digi 24.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult