Prima pagină » Actualitate » Cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții. Sunt ideale pentru prânz sau cină

Cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții. Sunt ideale pentru prânz sau cină

Cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții. Sunt ideale pentru prânz sau cină
Cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții / sursă foto: Shutterstock

Iată care sunt cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții. Acestea pot fi ideale atât pentru prânz, cât și pentru cină. Specialiștii recomandă consumul acestor „superalimente”, preparate termic, având în vedere că nu își vor pierde potențialul hrănitor. Vezi mai jos!

Specialiștii în nutriție au recomandat, de-a lungul timpului, să se consume fructe și legume cât mai proaspete, pentru ca organismul să își extragă toate vitaminele, mineralele și nutrienții necesari, pentru buna sa funcționare. Desigur, tot de-a lunul timpului au apărut informații și studii referitoare la efectul benefic pe care anumite alimente le pot avea asupra organismului. De exemplu, în acest articol arătăm care sunt cele 5 alimente care pot fi preparate la abur, însă fără să își piardă nutrienții.

Unele dintre alimente pot fi adevărate „elixire” ale vieții, fiind bogate în elementele de care organismul are nevoie, pentru funcționarea optimă. Acum, însă, atenția este centrată pe alimentele care pot fi pregătite termic și consumate cu pește, carne slabă sau salate.

Cele 5 alimente pe care să le prepari la abur, fără să-și piardă nutrienții

Aceste alimente pot fi preparate termic și consumate atât la prânz, cât și seara, la cină, arată Fanatik. Este vorba despre produse proaspete, bogate în vitamine și minerale, care sunt recomandate pentru dieta zilnică.

  1. Morcovul – o legumă care poate fi gătită perfect la abur, fără să își piardă proprietățile. Poate fi consumată în salate sau ca „garnitură”, lângă carne slabă. Conține betacaroten și se digeră cu ușurință;
  2. Spanacul – bogat în fier și vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, E și K;
  3. Roșia – este bogată în licopen;
  4. Conopida – se poate digera ușor, mai ales atunci când conopida este pregătită la abur;
  5. Sfecla – este bogată în betacianine, carotenoizi, acizi fenolici, flavonoide, antioxidanți.

Vezi și:

De ce nu este recomandat să mănânci fructe, după masă. Medicii avertizează asupra apariției unor probleme gastrice

Topul alimentelor nerecomandate de specialiști. Pot favoriza apariția unor boli grave

Cele 3 alimente benefice pentru creier, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea. Sunt nelipsite din alimentație

BĂUTURA care ar putea prelungi viața. Ea menține sănătatea inimii și reduce stresul

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și