VIDEO | Cîmpeanu, despre cazul de agresiune sexuală de la Suceava: Dacă se confirmă aceste lucruri cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale

Publicat: 17/01/2022, 22:12
Actualizat: 17/01/2022, 23:28

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit luni seară despre cazul de agresiune de la Suceava, unde doi profesori au fost reținuți și acuzați de agresiune sexuală în cazul a trei fete. Ministrul spune că există elemente rezonabile spre confirmarea acuzațiilor, iar în acest caz trebuie aplicată legea și totodată trebuie făcut un consult psihiatric în cazul acuzaților.

”Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că există elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă. Până acum am înţeles că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora a fost arestată preventiv”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul educatoarei din judeţul Suceava acuzată de agresarea sexuală a trei minore.

Un profesor şi o educatoare din judeţul Suceava au fost arestaţi pentru 30 de zile, în două dosare distincte, fiind acuzaţi de agresarea sexuală a unor minore. Profesorul ar fi cerut unei fete de 14 ani să întreţină relaţii sexuale, după ce i-ar fi făcut avansuri la şcoală. Educatoarea ar fi agresat trei fete, iar fapta ei a fost aflată după ce tatăl a două dintre victime a vrut să se răzbune, incendiind maşina educatoarei. Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, continuarea cercetărilor în două dosare distincte de agresiune sexuală petrecute în judeţul Suceava. În primul dosar sunt implicaţi un profesor de biologie şi una dintre elevele sale, în vârstă de 14 ani.

Au fost continuate cercetările în cauza din data de 12 ianuarie a.c., când o elevă, de 14 ani, ar fi fost victima unor avansuri cu tentă sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator, din partea unui bărbat, de 59 de ani. După continuarea cercetărilor, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea, pentru 30 de zile”, a transmis IGPR.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul de 59 de ani este profesor de biologie la şcoala gimnazială la satul Costâna, comuna Todireşti.

Printre elevele sale ar fi fost şi această fată de 14 ani, clasa a VII-a, iar la ore profesorul i-ar mai fi făcut nişte avansuri, apoi ar fi abordat-o în curtea unităţii de învăţământ pentru a o determina să întreţină cu el relaţii sexuale. Fata l-a înregistrat cu telefonul mobil şi i-a arătat mamei sale filmuleţul, iar apoi femeia a mers la poliţie.

”La data de 6 decembrie 2021, o femeie a sesizat faptul că autoturismul, proprietate, parcat în faţa blocului, a fost incendiat. În ziua de 17 decembrie 2021, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută, pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestată. Însă, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, care ar fi incendiat maşina, este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, a precizat IGPR.