Cine este bărbatul din Constanța care primește pensie de 29.066 de lei lunar

Cine este bărbatul din Constanța care primește pensie de 29.066 de lei lunar
Publicat: 29/11/2022, 10:47

Deși mulți români se descurcă foarte greu lună de lună din cauza veniturilor mici, unii pensionari au venituri importante.

Este cazul unui bărbat din județul Constanța, care primește de la stat în fiecare lună aproape 30.000 de lei.

Este vorba, mai exact, de o pensie de 29.066 lei, încasată de un fost magistrat din Constanța. Aceasta în contextul în care pensia minim garantată este de doar 1.000 de lei pe lună.

În evidențele Casei de Pensii Constanța figurează 31.866 de persoane în plată cu indemnizație socială, potrivit replicaonline.ro.

Sursa citată notează că, în contextul în care prețurile au crescut foarte puternic în ultima perioadă, tot mai mulți constănței cer recalcularea pensiilor.

„Există 160.000 de dosare în lucru pentru evaluare în vederea recalculării. Până în prezent au fost evaluate în vederea recalculării 90.000 de dosare”, potrivit CJAS Constanța.

De necrezut! Ce pensie are un reputat chirurg, după 40 de ani de muncă

Chirurgul Sorin Hâncu, fost director al Spitalului Județean Suceava și unul dintre cei mai apreciați medici din județ, a vorbit în cadrul unui interviu acordat presei locale despre veniturile pe care le încasează din pensie, după 40 de ani de activitate.

Specialistul, care a salvat mii de vieți și care a muncit în condiții dintre cele mai grele, dar și care a ocupat funcții de înaltă răspundere în administrarea instituției sanitare, are o pensie mult sub așteptări.

Sorin Hâncu este în prezent președintele Colegiului Medicilor Suceava.

Acesta a declarat că a ieșit la pensie, după 40 de ani de muncă, cu un venit de aproape 2.000 de lei.

Norocul său este că a ajuns în final să primească 4.000 de lei lunar, dar aceasta doar pentru că a contribuit la sistemul național de pensii și în calitatea sa de salariat în cadrul sistemul privat de sănătate.

„Am ieșit la pensie la 65 de ani și o zi, cu o pensie de aproape 2.000 de lei. Am contribuit și de la cabinetul particular, altfel ar fi fost mai mică. Acum am 4.000 de lei pensie”, a declarat medicul.

În vârstă de 71 de ani, medicul Sorin Hâncu este și cetățean de onoare al Municipiului Suceava.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase