EXCLUSIV | Cine este șoferul filmat în timp ce ducea pe capotă un biciclist, după un conflict în trafic. Cum l-a chinuit bărbatul de la volan pe curierul Glovo înainte să-l care 1,4 km, agățat de mașină

Publicat: 07/01/2022, 16:42
Actualizat: 07/01/2022, 17:52

Bărbatul reținut de procurorii bucureșteni după ce a fost filmat în timp ce ducea pe capotă un biciclist,  în urma conflict în trafic, este un fost jucător de rugby cu afaceri în Sectorul 6. Înainte ca biciclistul să ajungă agățat de ștergătoarele mașinii fostului sportiv, acesta ar fi fost călcat în picioare, la propriu, de șoferul agresiv.   

Polițiștii Secției 20 au deschis, joi, o anchetă, după ce, în jurul orei 13.45, pe Splaiul Independenței, șoferul unui autoturism Mitsubishi Pajero a avut un conflict în trafic cu un curier Glovo, care se afla pe bicicletă. Acesta din urmă i-ar fi făcut șoferului unele reproșuri legate de faptul că ar fi ocupat banda destinată bicicletelor, iar acesta, furios, ar fi coborât din autoturism și l-ar fi luat la bătaie.

Potrivit unor surse din Poliție, fostul sportiv de performanță l-ar fi îmbrâncit, după care a început să-l lovească cu pumnii. În plus, spun anchetatorii, bătușul l-a strâns de gât pe biciclist folsindu-se se curelele de prindere ale căștii de protecție a acestuia, iar după ce l-a pus la pământ, l-ar fi călcat în picioare.

Victima a sunat la numărul de urgență 112 și pentru că șoferul a refuzat să aștepte, biciclistul s-a urcat pe capota mașinii, prinzându-se de ștergătoare. Șoferul a refuzat să oprească și a plecat cu acesta agățat de autoturism și l-a dus pe o distanță de aproximativ 1,4 km, oprindu-se chiar în apropierea Secției 20.

Surse din Poliție au afirmat, pentru Gândul, că șoferul se numește Nelu Cîrlescu și este un fost jucător de rugby. Acesta ar deține în Sectorul 6 un depozit de vinuri, motiv pentru care este cunoscut în cartierul Giulești și sub numele de „Nelu Vin”.

Fostul sportiv este cunoscut drept o persoană violentă

Cunoscut drept o persoană recalcitrantă, pe numele căreia ar fi fost depuse, de-a lungul anilor, mai multe plângeri, Cîrlescu ar fi și un apropiat al mai multor interlopi de renume, dar și al fostului primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș.

Nelu Cîrlescu continuă să joace rugby, ca amator, în echipa Dracula Rugby Veterans, din care fac parte foști jucători profesioniști trecuți de prima tinerețe.

Polițiștii Secției 20 au început urmărirea penală pe numele ambilor scandalagii, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și lovirea sau alte violențe. În acest sens, biciclistul Aurel Adrian Efrim este anchetat, în continuare, în stare de libertate, în timp ce Nelu Cîrlescu a fost reținut. După expirarea ordonanței de reținere, acesta a fost eliberat și urmează să fie cercetat sub control judiciar.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult