VIDEO | Cîțu: Dacă se dovedește că acea companie a trimis intenționat facturi eronate clienților, toată conducerea trebuie să zboare de acolo

Publicat: 18/01/2022, 22:38
Actualizat: 18/01/2022, 23:20

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, marți la Digi24, că în opinia sa compania care a trimis facturi eronate clienților a făcut-o în mod intenționat, iar dacă acest lucru se va dovedi, atunci„ toată conducerea trebuie să zboare de acolo”.

”Înţeleg că au fost acele facturi de la o anumită companie care au fost făcute greşit. Eu zic că dacă – şi aici trebuie să vină statul să spună şi ANRE – a fost acea companie, a luat acea decizie să greşească facturile intenţionat sau a greşit? Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare, oamenii ăia trebuie să zboare de acolo. Urgent. Statul român are 40 % în acea companie. Dacă decizia a fost că acele facturi să fie greşite intenţionat. Pentru că şi măsura pe care a luat-o, erau ştiţi foarte bine, 33% din costul unei facturi era susţinut de stat”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL vede cu ochi buni decizia coaliției de a veni cu măsuri suplimentare de ajutor atât pentru cetățeni, cât și pentru IMM-uri și alte instituții care ar trebui să primească facturi mai mici de la 1 martie.

„După discuţia de aseară din coaliţie, măsura se prelungeşte şi este mai generoasă, varianta de aseară, dar este aceeaşi măsură cu plafonare de preţuri, compensări şi bineînţeles se extinde pe o plajă mai largă, merge şi către IMM-uri şi către alte instituţii ”, a declarat Cîţu.

El susține că ANRE are responsabilitatea de a veni în fața Parlamentului cu un raport de activitate, astfel încât să prezinte care a fost activitatea și cum a controlat haosul din piața de energie și gaze naturale.

”Este sub în subordinea Parlamentului României, să vină să prezinte ANRE să prezinte un raport de activitate. În special ne interesează pe ultimele 12 luni, să vedem acolo cum stau lucrurile, pentru că trebuie să vină acel raport de activitate, să vedem care a fost situaţia.  Vă daţi seama că sunt anomalii şi chiar şi aceasta cu facturile, dacă au fost făcute greşit sau nu”, a declarat Cîţu.