Ciucă: Din 20 februarie, peste 2,8 milioane de gospodării își vor putea achita utilitățile cu CARDURILE pentru energie

Publicat: 08/02/2023, 19:18
Actualizat: 08/02/2023, 19:20

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că peste 7,6 miliarde de euro din fonduri europene vor fi alocate pentru programele economice și sociale. Începând cu 20 februarie, peste 2,8 milioane de gospodării își vor putea achita utilitățile cu ajutorul cardurilor pentru energie, a mai spus șeful Executivului.

De asemenea, peste 2,5 miliarde de euro din PNRR și alte surse europene vor fi investite  în anveloparea, renovarea și reabilitarea blocurilor de locuit, a spitalelor, unităților de învățământ, clădirilor publice.

„Menținem ritmul și coerența măsurilor pe care le aplicăm pentru susținerea cetățenilor și economiei, în contextul crizei energetice.
Am orientat resurse importante din fonduri europene – peste 7,6 miliarde de euro pentru programele economice și sociale.
Cetățenii vulnerabili vor beneficia și anul acesta de voucherele pentru alimente, iar începând cu 20 februarie, peste 2,8 milioane de gospodării își vor putea achita utilitățile cu ajutorul cardurilor pentru energie.
Am demarat o serie de investiții masive pentru creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea confortului termic al clădirilor de locuit și instituțiilor publice. În total, peste 2,5 miliarde de euro din PNRR și alte surse europene sunt orientate către anveloparea, renovarea și reabilitarea blocurilor de locuit, a spitalelor, unităților de învățământ, clădirilor publice.
Avem cel mai mare volum de finanțare europeană de care a beneficiat până acum mediul de afaceri din România. Întreprinderile Mici și Mijlocii au la dispoziție peste 4,6 miliarde de euro pentru capital de lucru, eficiență energetică, digitalizare, investiții în retehnologizare, producere de energie din surse regenerabile. În curând, vom lansa apelul pentru programul de digitalizare a IMM-urilor, în valoare de 350 de milioane de euro, măsură importantă pentru creșterea competitivității, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Nicolae Ciucă a menționat că Guvernul susține, în continuare, cu finanțare, agricultura românească.

„Astăzi am instituit o schemă de ajutor de stat de peste 217 milioane de lei pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale care s-au confruntat cu probleme legate de creșterea prețurilor la furaje, energie electrică și gaze naturale. Acești bani se adaugă celor peste 1,1 miliarde lei, pe care i-am alocat săptămâna trecută din fonduri naționale și care vor ajunge la peste 800.000 de fermieri”, a mai spus premierul.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase