Prima pagină » Actualitate » Crăciun » Pericolul din bradul de Crăciun. Ce trebuie să faceți neapărat, înainte de a începe să-l împodobiți

Pericolul din bradul de Crăciun. Ce trebuie să faceți neapărat, înainte de a începe să-l împodobiți

Pericolul din bradul de Crăciun. Ce trebuie să faceți neapărat, înainte de a începe să-l împodobiți

Oamenii sunt îndemnați să-și verifice pomii de Crăciun pentru a preveni accidentele. Cei care decorează brazii de Crăciun trebuie să aibă.

În primul rând, trebuie poziționat corect, într-un colț al unei încăperi, pentru a evita aglomerația atunci când vin musafirii.

Luminițele și ornamente foarte delicate trebuie așezate cu grijă fiindcă se pot sparge la cădere, iar cioburile pot răni animalele de companie sau copiii care merg desculți prin casă.

Pentru cei care cumpărați brazi naturali, trebuie să inspectați cu grijă.  Dacă găsiți  pâlcuri de pe pom în formă nucă și de culoare maronie înfipte în crenguțe. trebuie să știți că acestea sunt ouă de mantodee/călugărițe. Mai precis, sunt vreo 100-200 de ouă….

Nu trebuie să  vă speriați. Tăiați creangă și puneți-o în grădina dvs.

Nu le lăsați înăuntru fiindcă vor ecloza. Unii utilizatori au scris pe rețelele de socializare că au avut nevoie de  ore întregi pentru a le scoate afară.

Unii care au plecat  pentru câteva zile au găsit mii de pui de călugărițe, pe fiecare vârf de ramură!

Călugărițele sunt originare din Asia și mănâncă atât insecte rele, cât și bune. Au fost văzute ucigând păsări colibri, scrie Ladbible.

Călugărițele sunt răspândite în întreaga lume, în habitate temperate și tropicale. În habitatele mai reci, adulții depun ouă toamna, apoi mor.

Ouăle sunt protejate de capsulele lor dure și eclozează primăvara. Femelele practică uneori canibalismul sexual. După împerechere, își devorează partenerii.

 


SURSA FOTO: Facebook @ Daniel Reed

Citește și: Cât costă ornamentele pentru bradul de Crăciun. Cât plătești pentru un brad artificial sau o instalație LED, în decembrie 2024

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele