Craiova: Tinere lovite în plin după ce un șofer a intrat cu mașina în refugiul de tramvai

Publicat: 12/01/2022, 12:54

Două tinere care așteptau tramvaiul într-o stație cu refugiu din Craiova au fost spulberate de un autoturism. Tinerele au ajuns de urgență la spital și sunt acum în stare stabilă. Șoferul care le-a lovit pe fete a pierdut controlul volanului din cauza poleiului.

Accidentul a avut loc miercuri dimineața, în Craiova, la intersecţia străzii Calea Severinului cu Bulevadul Dacia. Cele două fete așteptau tramvaiul în stație, când au fost lovite de o mașină care a intrat în refugiul de așteptare. Polițiștii, dar și echipajele SMURD, au fost anunțați de un martor care a sunat la 112 și a cerut ajutor.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit că, la intersecţia străzii Calea Severinului cu Bulevadul Dacia, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Craiova, ar fi accidentat două tinere de 22 şi 23 de ani, prima din Craiova şi cea de-a doua din Coţofenii din Faţă, care se aflau în staţia de refugiu pentru tramvai”, transmite Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Tinerele au fost duse la spitalul din Craiova

În urma evenimentului rutier, cele două tinere au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar acum sunt în stare stabilă.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Acesta nu este singurul accident produs din cauza poleiului în Craiova. Tot miercuri dimineața, două autoturisme s-au ciocnit violent, iar o femeie, în vârstă de 49 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijri medicale. De altfel, polițiștii doljeni au și trimis o avertizare către șoferi să circule cu viteză redusă atât în localități, cât și pe drumurile județene sau naționale din cauza poleiului.