Cum a reacționat casierița unei bezinării din Tecuci, după ce un șofer a plătit „plinul” cu trei găleți cu monede de 50, 10 și 5 bani

Cum a reacționat casierița unei bezinării din Tecuci, după ce un șofer a plătit „plinul” cu trei găleți cu monede de 50, 10 și 5 bani
Cum a reacționat casierița unei bezinării din Tecuci, după ce un șofer a plătit "plinul" cu 3 găleți cu monede de 50, 10 și 5 bani / Sursa foto: Facebook
Publicat: 20/06/2022, 10:32

Casierița unei benzinării din Tecuci a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută, în timp ce era la serviciu. Un client care a alimentat la stația unde lucra ea a vrut să achite plinul pe care l-a făcut unei mașini cu monede de 50, 10 și 5 bani.

Invazia Rusiei din Ucraina a scos la iveală imaginația și hazul românilor. Un bărbat a mers la o benzinărie Lukoil din Tecuci și a vrut să plătească factura cu ajutorul a trei găleți de monede.

Bărbatul a filmat întreaga scenă.

„Am făcut și noi plinul și am venit să plătim”, spune clientul.

Casierița este uimită de cele trei găleți care zac pe ghișeu și îi spune bărbatului să nu o mai filmeze, adăugând: „Îmi achiți altfel”.

Clientul nu cedează: „Păi cum adică? Aștia nu sunt bani? Nu e frumos ce faceți. Sunt bani. E aurul Rusiei”.

A bătut „recordul”! De câți lei a alimentat un șofer într-o benzinărie din Ploiești

Supărat din cauza prețurilor la care au ajuns carburanții, un ploieștean a recurs la un mic protest. A mers la o benzinărie și a alimentat de mai puțin de 1 leu.

Ploieșteanul Costel Pelena a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la prețurile la care au ajuns benzina și motorina.

Bărbatul a apăsat doar o secundă pe pompa de la benzinărie, iar acum a indicat faptul că are de plătit nici mai mult, nici mai puțin de 0,26 de bani.

În semn de protest, „am pus, probabil, nici măcar un sfert de picătură în rezervor, am mers să achit suma de 0,26 de bani și mi-a fost emis bonul pe care îl vedeți în imagine. Nu, nu a fost o aroganță, ci felul meu de a-mi exprima revolta cu privire la majorarea nesimțită a tarifelor la combustibil”.

În urmă cu câteva zile, un alt șofer, Gabriel Iordache, a alimentat, tot în semn de protest, cu suma de 3 lei, plătită în monede de 1 și 5 bani.

A bătut
A bătut „recordul”! De câți lei a alimentat un șofer într-o benzinărie din Ploiești
Sursa foto: Facebook

Plinul la pompă, cu 50% mai scump față de 2021. Benzina și motorina continuă să se scumpească: La cât a ajuns litrul

Prețurile carburanților continuă să „explodeze”, pe zi ce trece. Doar în ultima săptămână au fost mai multe scumpiri la benzinării, chiar și de pe o zi pe alta. Altfel, un litru de motorină a ajuns chiar și la 9 lei și 20 de bani, în unele locuri din țară.

O vacanță obișnuită a devenit, brusc, mai scumpă, din cauza prețurilor la carburanți.

Prețurile au crescut în ultimele două săptămâni și vorbim de un plus de circa 20 de bani. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni occidentale impuse Rusiei de UE.

Litrul de benzină standard costă în jur de 8,6 lei, iar motorina a sărit mult de 9 lei, ajungând la 9 lei și 15 bani, chiar 9 lei și 20 de bani la unele benzinării din țară.

Plinul de 50 de litri, mai costisitor ca niciodată

Scumpirile pot strica planurile de concediu ale românilor. Dacă vara trecută un plin de benzină de 50 de litri era în jur de 280 de lei, acum un plin de benzină standard ajunge la 430 de lei!

Iar un plin de motorină s-a scumpit de la aproape 280 de lei, anul trecut, la aproape 460 de lei.

Un drum la mare, de exemplu, s-a scumpit cu peste 50% în ultimul an.

Un drum de la București la mare, cu o mașină care consumă circa 8 litri de benzină la suta de kilometri, va costa 310 lei, în condițiile în care vara trecută era 200 de lei.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult