Cum să scapi de floarea formată în butoiul cu varză murată? Atunci când varza este pregătită să treacă prin acest proces, există posibilitatea să se formeze mucegai, la un moment dat. Însă, acest lucru poate fi evitat urmând un truc simplu și util. Iată mai jos.
Pentru a scăpa de floarea formată în butoiul cu varză murată, gospodinele ar putea urma un truc simplu, util, care nu necesită o investiție mare. Varza se pune la murat, în general, toamna, începând cu finalul lunii octombrie. Dacă varza din butoi prinde floare, există posibilitatea ca gustul preparatului să se schimbe și să fie ușor mai amar. De aceea, pentru a evita acest lucru, poți apela la un truc.
Varza murată este utilizată des în bucătăria românească, fiind un preparat adorat de multe persoane. De altfel, se consumă ca atare sau se folosește în diverse mâncăruri tradiționale. Însă, atunci când se pune varza la murat, este necesar să se urmeze anumiți pași, pentru ca leguma să se săreze corespunzător și să nu prindă mucegai.
Atunci când se pune varza la murat, butoiul trebuie să fie curățat corespunzător, pentru a evita formarea mucegaiului. Se igienizează cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu (1 pliculeț dizolvat). Apoi, se adaugă produsele în butoi – varză, hrean, crenguțele de mărar, saramura preparată acasă. Vezi AICI ce să faci dacă apa din butoi devine tulbure.
Pentru ca floarea să nu se formeze deasupra, în butoiul cu varză murată, ar putea să se adauge o mână de zahăr, arată Fanatik.
Gospodinele pot avea în vedere un truc pentru ca varza murată să nu mai facă floare / sursă foto: Shutterstock
Pentru a îndepărta floarea deja formată în butoi, unele gospodine adaugă câteva bucăți de hrean. Acesta are proprietăți antifungice naturale, arată sursa citată.
Vezi și De ce să adaugi un cartof în apa în care desărezi varza murată. Trucul la care puțini s-ar fi gândit
Sursă foto: Shutterstock