Curtea de Apel București emite ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, pentru că nu a putut fi localizată pe teritoriul Bulgariei

Curtea de Apel București emite ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, pentru că nu a putut fi localizată pe teritoriul Bulgariei
Elena Udrea (d) / FOTO - captură video: Antena 3
Publicat: 09/05/2022, 17:54
Actualizat: 09/05/2022, 18:01

Pentru că nu a putut fi localizată pe teritoriul Bulgariei, Curtea de Apel din București (CAB) emite ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea. Concret, nu se cunoaște exact locul unde este ținută în arest, urmând ca Tribunalul București să trimită actele legate de extrădare, pentru a avea aceste date. Ea ar urma să fie audiată de la distanță.

Pe rolul CAB se află dosarul Hideoelectrica în care Udrea trebuie audiată în apel, fiind acuzată că a luat 8 milioane de euro mitaă pentru a menține contractul unui om de afaceri.

Judecatorii CAB au dat termen 28 mai. Pe de altă parte, în 10 mai 2022, Elena Udrea va ajunge în fața Curtii de Apel din Sofia, care urmează să se pronunțe cu privire la punerea în aplicare a mandatului de arestare european în vederea extrădării sale.

Decizia judecătorilor de la Sofia ar fi definitivă. Instanța bulgară are termen o luna de zile pentru judecarea acestei extrădări.

Elena Udrea a fugit înainte de condamnarea de 6 ani în dosarul Gala Bute

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

Ulterior, a fost prinsă în Bulgaria și procedurile de extrădare sunt în derulare. Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în acest dosar pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult