De ce a murit Valeriu Stoilov. Legiștii au terminat autopsia tânărului mort după anestezie

De ce a murit Valeriu Stoilov. Legiștii au terminat autopsia tânărului mort după anestezie
Publicat: 17/03/2023, 16:49

Valeriu Stoilov, tânărul cercetător mort pe masa de operație, avea doar 28 de ani și o viață plină de vise înainte. Însă, o banală operație la cot, după un accident la fotbal, i-a fost fatală, inima i s-a oprit la câteva minute după începerea intervenției chirurgicale.

Medicii legiști au încheiat autopsia. Se pare că tânărul a intrat în stop cardiorespirator și a murit asfixiat imediat după ce i s-a administrat anestezia. Rezultatul preliminar al autopsiei spune foarte clar că motivul decesului a fost: stop cardiorespirator și edem pulmonar asfixiant. Plămânii tânărului au fost inundați de lichid și nu s-a mai făcut transferul de gaze la nivel pulmonar, motiv pentru care acesta s-a asfixiat, potrivit antena3.ro.

În acest moment nu se poate spune dacă moartea tânărului a survenit în urma unei erori umane.

Medicul anetezist exclude o eroare umană

Medicul anestezist Mihai Simu spune că nu a exitat nicio eroare umană, acesta discutând fără rezerve cu jurnaliștii din Moldova.

”Cu mâna pe Biblie, dacă mi-aș cunoaște o vină, aș recunoaște, indiferent de consecințe. A fost un caz imprevizibil, de 36 de ani n-am văzut așa ceva. Am fost doi anesteziști, nici unul nu a lipsit din sală nici 30 de secunde. Am urmat exact protocolul, medicament cu medicament, protocol administrat cu succes la persoane de 80-90 de ani”, a declarat dr. Simu, potrivit monitorulsv.ro.

Poliția Municipiului Vatra Dornei au demarat cercetările în acest caz, în cadrul dosarului penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lână Judecătoria Vatra Dornei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă”.

Mama lui Valeriu Stoilov, Mihaela Linu, acuză medicii

Mama lui Valeriu Stoilov, Mihaela Linu, își strigă durerea pierderea unicului său fiu. Femeie spune că ultima oară a vorbit cu valeriu marți seara, înainte de operație.

”L-au tot amânat, i-au făcut analize, investigații și urmau să-l bage în operație. Așteptam să mă sune copilul meu și m-a sunat medicul, să-mi spună că a murit. Cum adică a murit?! Cu mâna ruptă din cot? Singurul meu copil…”, a spus Mihaela Linu.

Femeia crede că medicul anestezist a făcut o eroare care a dus la moartea fiului ei. ”Omul (n.r. medicul anestezist) este în vârstă, tremura, era logic că n-o să poată să-i facă. De ce nu-i lasă pe ăștia (n.r. doctori) tineri? Îi omoară! Mi-a omorât copilul. Mi l-a omorât! Ați făcut o greșeală și nu v-o asumați”, își plânge femeia durerea, potrivit monitorulsv.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase