EXCLUSIV | Dezvăluirile martorului care a văzut primul accidentul în care a fost ucisă Raisa pe trecerea de pietoni. Ce a făcut polițistul în timp ce vorbea la telefon cu dispecerul 112

EXCLUSIV | Dezvăluirile martorului care a văzut primul accidentul în care a fost ucisă Raisa pe trecerea de pietoni. Ce a făcut polițistul în timp ce vorbea la telefon cu dispecerul 112
Publicat: 18/01/2022, 15:10
Actualizat: 18/01/2022, 15:14

Mircea M., unul dintre martorii tragediei de pe strada Laminorului din București, a povesit pentru Gândul, momentul petrecut după accidentul de joi, când o fetiță de 11 ani a murit după ce a fost lovită de mașina Poliției, iar prietena ei a fost rănită, fiind internată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Bărbatul de 35 de ani a fost primul martor audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și unul dintre cei care au sunat la 112, imediat ce a văzut accidentul în care a murit Raisa.

Eu am fost sunat vineri dimineață și chemat la Parchet. Acolo mi-au spus că sunt primul martor audiat. Așa cum am spus și data trecută, eu am stat cu fetița rănită până a ajuns ambulanța.

Ce pot să vă spus sigur este că l-am văzut pe acel agent de poliție când a pus mâna pe fetiță și a atins-o la încheietură. Cel mai probabil, voia să verifice dacă are puls.

Cealaltă fetiță, cu care am stat eu și încă o doamnă, avea piciorul rupt și plângea că vrea la mama ei. S-a speriat, pentru că a văzut sângele curgând dinspre prietena sa”, a declarat martorul, în exclusivitate pentru Gândul.

Martorul acuză că Poliţia vrea să muşamalizeze accidentul

Potrivit martorului, polițistul a întors-o pe Raisa pe partea stângă, pentru ca fetița să nu se înece cu sânge.

„Nu am văzut gestul cu piciorul, însă eram aici când l-au luat pe polițist, când l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB și i-au dat jos geaca reflectorizantă. Sunt și eu tată și am fost zguduit. Dacă era copilul meu în locul acelei fetițe? Dacă acel polițist era un cetățean obișnuit, nu s-ar fi comportat la fel cu el, nu-l mai ascundeau”, mai spune bărbatul.

Ce spune STS

Primul apel la 112 după ce o mașină a Poliției Capitalei a lovit în plin două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment”, a comunicat STS, pentru Gândul.

Imaginile de pe camerele de supraveghere

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri.

În imaginile obținute de GÂNDUL se vede cum fetele se asigură înainte de a traversa strada, iar după câteva secunde, Raisa o prinde de mână pe prietena ei și aleargă pentru a ajunge pe trotuar. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost acroșată de mașina de poliție care circula cu viteză foarte mare.

„Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge”

Transcriptul complet al convorbirilor dintre dispercer și polițist, intrat în posesia Gândul, arată că polițistul i-a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă o ambulanță la fața locului.

POLIȚIST: Vă rog!
DISPECER ISU: Sunt deja în drum către dumneavoastră.

POLIȚIST: Ce să-i fac, ce să-i fac? E plină de sânge. A pierdut foarte mult sânge. Ce să-i fac, spuneți-mi ce să-i fac?
DISPECER ISU: S-o puneți jos acolo, să nu se miște, să nu stea pe spate.

POLIȚIST: Pe stânga. Pe partea stângă?
DISPECER ISU: Da, să se miște cât mai puțin!


Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție