Efect alarmant după vindecarea de COVID-19. Părul începe să cadă, la 58 de zile de la contractarea virusului. Ce este de făcut?

Redactor:
Adrian Nicolae

Cercetătorii vorbesc despre apariția unui efect alarmant după vindecarea de COVID 19. În urma îmbolnăvirii cu coronavirus, pacienții încep să acuze pierderi îngrijorătoare ale părului. Potrivit rapoartelor medicale, primele semne apar la 58,6 de zile de la contractarea virusului. Ensar Duman, (www.ensarduman.ro), specialist în tratamente și reconstrucții ale părului ne spune ce este de făcut.

Un efect alarmant, după vindecarea de COVID 19, este cel al căderii părului, anunță cercetătorii. Primul semnal a fost tras, în vara anului trecut, iar de atunci, mii de oameni raportează că se confruntă cu astfel de probleme.

În urma chestionării a 1.500 de persoane, care s-au luptat cu COVID 19, un sfert dintre repondenți a dezvăluit că a început să piardă păr în mod alarmant. Pacienții s-au plâns că părul le cade în snopuri, la spălare și periere, iar regenerarea nu se mai produce ca în trecut.

Pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2020, specialiștii “Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor” au anunțat oficial, conform healthline.com, că pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19.

Și mai alarmant este faptul că, potrivit datelor specialiștilor, există o perioadă de 58 de zile de la contractarea COVID 19 și până la instalarea căderii părului.

Cercetătorii au găsit ce anume ar putea duce la declanșarea acestui proces, care afectează un sfert dintre persoanele tratate de coronavirus. Simptomele afecțiunii se aseamănă cu cele ale Telogen Effluvium (TE, în termeni prescurtați), o boală care se manifestă prin căderea bruscă a părului, în snopuri, la periat sau spălat.

Astfel, cauzele ar fi stresul declanșat de contractarea COVID 19 și febră,  temperatură de peste 38 de grade. În timpul episoadelor febrile, corpul întrerupe ciclul de creștere și regenerare naturală a părului. Calculele arată că, acest efect alarmant după vindecarea de COVID 19, apare la 58, 6 zile de la contractarea virusului.

De asemenea, medicii spun că pierderea părului ar putea avea legătură cu o formă severă de Covid 19 și anunță că vor continua cercetările.

Ensar Duman: ”Noi rezolvăm acest fel de probleme cu tratamentul cu laser pentru creșterea părului”

Până atunci însă, tot mai multe persoane, femei și bărbați, acuză că pierd păr dintr-un motiv necunoscut, după ce au scăpat de coronavirus. Ce este de făcut?

Ensar Duman – specialist în tratamente și reconstrucții ale părului – dezvăluie că mulți dintre cei afectați, care prezintă aceste simptome, caută deja remedii.

“La Clinica Ensar Duman, primim tot mai multe cereri pentru tratamentul cu laser pentru creșterea părului (“Low Level Laser Therapy LLLT). Procedura modernă a rezolvat problemele pacienților afectați de alopecia: timpurie, genetică, areată, atipică și forma cauzată de Covid 19.

Iar veștile sunt bune! Dacă în cazul unei persoane cu alopecie areată efectele se văd după 6 luni de tratament cu laser, cei care pierd păr, după Covid, își rezolvă problemele chiar și în 2 luni. Tratăm foarte multe persoane, majoritatea femei, care spun că se confruntă cu căderea părului după Covid. Părul lor este fragil, firul are o consistență slăbită, se rupe ușor și creșterea celui nou nu se mai produce.

Noi rezolvăm acest fel de probleme cu tratamentul cu laser pentru creșterea părului. Laserul repară rădăcina firului de păr, stimulează țesuturile și crește activitatea celulară în zona scalpului. Metaboliții toxici pentru păr sunt eliminați și inflamația din jurul foliculilor este redusă până la vindecare. Astfel, foliculii vechi și noi încep să asimileze cu ușurință substanțele nutritive, importante pentru regenerarea naturală a părului”, explică consilierul medical Ensar Duman.

După două luni de tratament, pacienții care au urmat terapia cu laser pentru creșterea părului au sesizat o stopare a pierderii părului. Acest lucru se întâmplă în 99% dintre cazuri. În plus, după 4 luni de tratament, rădăcinile încep să producă mai multe fire de păr, respectiv 4-5 fire în loc de 0-1-2, cum se întâmplă în alopecii. Firele de păr devin groase, pline, rezistente și au acea strălucire sănătoasă”

Consilierul medical Ensar Duman 

Beneficiile Tratamentului cu laser pentru creșterea părului

  • Crește producția de ATP, energizează și repară foliculii slăbiți,
  • Crește micro-circulația sângelui în foliculi și stimulează creșterea mai multor fire de păr dintr-un singur folicul.
  • Crește vitalitatea firului de păr prin absorția de oxigen și eliminarea toxinelor,
  • Crește acumularea nutrienților în foliculi prin stimularea circulației sângelui,
  • Reduce inflamația din jurul foliculilor mici și îi ajută să se vindece și să intre într-un proces de regenerare naturală.
  • Lampa cu laser vindecă rănile, elimină mătreața și alte iritații prezente la nivelul scalpului și stimulează refacerea podoabei capilare.

Tratamentul este recomandat persoanelor care pierd păr, ca efect alarmant după vindecarea de COVID 19.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide