FOTO-VIDEO. Situație revoltătoare în Dâmbovița. Elevi transportați la școală de un șofer băut. Ce alcoolemie avea

Publicat: 03/02/2023, 10:44
Actualizat: 03/02/2023, 11:08

Situație revoltătoare în Dâmbovița. Mai mulți elevi dintr-o localitate limitrofă municipiului Moreni erau transportați la școală cu un microbuz condus de un șofer băut. Bărbatul nu s-a gândit nici măcar o clipă la consecințe. S-a urcat la volanul vehiculului de transport școlar, deși consumase băutură. Polițiștii l-au depistat la o acțiune organizată pe șoselele din județ și l-au testat.

„În această dimineață, polițiștii din Moreni au oprit pentru control, pe DJ 710 A, în localitatea Valea Lungă, un autovehicul destinat transportului de elevi.

După verificarea legalității documentelor, conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Dâmbovița.

Amendă de 2.900 de lei

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Cu toate acestea, situația este una ce ridică semne de întrebare în privința condițiilor în care sunt transportați elevii și siguranței acestora.

Acțiunea polițiștilor va continua până după-amiază, pentru a verifica și cursele de întoarcere de la școală. În cadrul controalelor, polițiștii verifică documentele şi avizele necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă, respectarea traseului și sunt testați șoferii.

Vă recomandăm să citiți și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase