Europarlamentarul Guido Reil, care criticase România în Parlamentul European, își cere iertare pentru comentariu. „Acum am vizitat România și am văzut un alt fel de popor” | VIDEO

Publicat: 08/12/2022, 12:19

Europarlamentarul german Guido Reil, care a descris România ca fiind „Vestul Sălbatic al Uniunii Europene”, își cere acum iertare pentru ieșirea sa.

Schimbarea de atitudine vine după ce Reil a venit într-o vizită în România, la invitația deputatului Natalia Intotero.

Într-un mesaj video, acesta spune că a vizitat județul Hunedoara, iar interacțiunea cu oamenii l-a surprins plăcut.

La rândul său, Natalia Intotero i-a mulțumit europarlamentarului pentru deschidere.

„Doresc să-mi exprim pe această cale aprecierea față de mesajul domnului europarlamentar Guido Reil, care a cerut iertare României pentru discursul său din luna octombrie. De asemenea, doresc să îi mulțumesc și public pentru faptul că a acceptat invitația mea de a cunoaște România, începând din județul Hunedoara.

Doar prin colaborare și educație putem să depășim acele bariere sociale care au fost create artificial de omenire în secole întregi de polarizare și violență. Împreună, putem să găsim înțelegere comună în orice situație. Cel mai important lucru este să facem pași concreți în acest sens.

Indiferent de rezultatul votului privind aderarea României în spațiul Schengen, indiferent câte obstacole întâmpinăm în drumul nostru, în pofida încercărilor constante de dezbinare, vom rămâne un popor mândru și unit. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, transmite Intotero.

De asemenea, europarlamentarul a devenit și un susținător al aderării României la Spațiul Schengen.

Guido Reil a devenit cunoscut în România după discursul din Parlamentul European

Guido Reil, membru al grupului Identitate şi Democraţie, a atacat România, în octombrie, în plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterilor privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, spunând că nu este nevoie de cele două țări în UE. Ba mai mult decât atât, europarlamentarul german a precizat că a fost de multe ori în România și că țara noastră este vestul sălbatic al Europei.

„În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

La asemenea declarații, preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase