EXCLUSIV | Avocatul Adrian Cuculis ridică o biserică în Corbeanca. „Mulți dintre copiii morți pe străzile din România vor fi printre ctitori”

Publicat: 04/12/2022, 20:51
Actualizat: 04/12/2022, 21:29

Duminică, 4 decembrie, la Corbeanca s-a sfințit locul unde se va ridica o biserică, la dorința și sprijinul familiei avocatului Adrian Cuculis. Sfântul lăcaș va fi înâlțat până în luna aprilie a anului viitor, după cum a declarat în exclusivitate pentru Gândul cunoscutul avocat.

Totodată, Adrian Cuculis a mai dezvăluit că printre ctitori vor fi și mulți dintre copiii care au murit pe străzile din România și ai căror părinți au luat legătura cu familia avocatului.

Adrian Cuculis: „50% dintre cazuri trebuie rezolvate în biserică”

„Răspunsul aici este legat, pe de o parte, și probabil cea mai importantă, de Sf. Luca al Crimeei, dar și de Sf. Nectarie. Doi sfinți ce vor fi patronii spirituali pentru biserica ce se va ridica în Corbeanca”, ne-a declarat reputatul avocat.

Adrian Cuculis recunoaște că îi este îndatorat Sfântului Luca al Crimeei, la care s-a rugat cât timp fiul său a fost bolnav.

„Cred că deja știe toată lumea că, la naștere, băiețelul meu a avut o problemă de sănătate din pricina sistemului medical, iar eu, dar și familia mea, am simțit că Sf. Luca a luptat, efectiv, pentru Luca al meu și uite că acum este foarte bine, asta după ce a trecut prin încercări mari” – Adrian Cuculis

Însă este mai mult de atât în dorința avocatului de a ridica o biserică în Corbeanca. Adrian Cuculis relatează cum zilnic are parte de cazuri ce nu își găsesc rezolvare în instanțe, cât mai degrabă în casa Domnului.

„Un al doilea argument este și faptul că, în profesia mea de avocat, zi de zi, întâlnesc cazuri ce trebuie să le rezolv în Tribunal, însă 50% trebuie rezolvate în biserică. Sunt mame și tați care și-au pierdut copiii în accidente, oameni care au ajuns la finalul puterii fizice de a se lupta cu sistemul sau oameni care au ajuns pe stradă și, pe lângă faptul că au de rezolvat litigii, au de rezolvat probleme sufletești ce i-ar ajuta să-și rezolve și problemele fizice” – Adrian Cuculis

Om cu credință în Dumnezeu, avocatul Adrian Cuculis arată că nașul copiilor săi este preot, „așa că știu sigur că vor fi pe mâini bune. Nu în ultimul rând, posibil ca Luca să fie interesat să urmeze o carieră religioasă”, așa că ridicarea unei biserici „ar fi un început bun”.

„Va dau un «inside». Mulți dintre copiii morți pe străzile din România, și ai căror părinți ne-au contactat, vor fi ctitori”, a insistat Adrian Cuculis.

La evenimentul de sfințire a locului pe care va fi ridicată biserica din Corbeanca a participat arhiereul PS Timotei episcop vicar, părintele Ștefănescu, consilier Patriarhal, protopopul de Ilfov și un sobor de 8 preoți. „Am avut bucuria de a veni și primarul Pistol (n.r. – Gheorghe Pistol), din Buftea, și preotul care va sluji acolo, Bogdan Marin, nașul copiilor”, a povestit Adrian Cuculis.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase