EXCLUSIV. Când se va circula pe Pasajul Popești-Leordeni de pe Centura Capitalei | VIDEO

Publicat: 15/08/2022, 22:15
Actualizat: 15/08/2022, 22:25

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” când se va circula pe Pasajul Popești-Leordeni de pe Centura Capitalei.

Ionel Scrioșteanu spune, în emisiunea „Cu Gândul la București” – difuzată integral luni (15 august, ora 19.00) pe Gândul.ro, Facebook Gândul și YouTube Gândul că lucrarea la acest pasaj a fost și foarte complexă pentru că există și un drum agabaritic care face o legătură între centura actuală și DN4.

„Dacă până acum vorbeam de intersecții cu drumuri județene (n.r. la celelalte pasaje în construcție), aici vorbim de intersecție cu drum județean – DN4. S-a optat pentru un giratoriu suspendat oval. Este mult mai mare față de ce avem la celelalte pasaje.

Lucrarea a fost și foarte complexă pentru că la fel – parțial – ca la Pasajul Berceni avem și un drum agabaritic care șunteză oarecum și face o legătură între centura actuală și DN4. Pentru că păstrăm DN4 ca singura variantă de trafic agabaritic între Portul Oltenița și București. Ideea este că trebuie să avem un punct strategic de intrare-ieșire agabaritică din interiorul inelului de centură.

Lucrurile evoluează bine, săptămâna viitoare voi avea o ședință în șantier cu toți responsabilii și la Berceni și la Olteniței pentru un grafic retroactiv cu dată-limită de punere în trafic și cu toate elementele ce trebuie rezolvate până la momentul acela în așa fel încât să avem toate responsabilitățile definite ca să putem da în trafic (n.r. pasajul) până în luna decembrie”, a declarat Ionel Scrioșteanu în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Emisiunea Cu Gândul la București poate fi urmărită integral aici, pe contul oficial de Youtube:

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase