EXCLUSIV | Fosta directoare de penitenciar explică de ce a devenit ”oaia neagră” a ANP și dezvăluie detalii picante din noua sa viață: ”Puseseră pariuri, care se culcă primul cu șefa. Mi-am asumat că voi fi judecată, nu mă prostituez”

Publicat: 13/11/2022, 08:00
Actualizat: 13/11/2022, 09:54

Oana Tașcău, ex-directoarea Penitenciarului Craiova-Pelendava și fostă candidată pentru funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a părăsit sistemul penitenciar, fiind pensionată pe caz de boală. La scurt timp după aceea, Oana Tașcău s-a transformat în ”Sexy Brunette” și a devenit vedetă pe o platformă on-line destinată adulților.

În urma trecerii sale prin sistemul penitenciar, au rămas foarte multe semne de întrebare și acuzații, inclusiv aceea că a întreținut relații sexuale – atunci când era șef de tură la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova –  cu un deținut lituanian condamnat în dosarul ”Cocaină la Marea Neagră”.

Oana Tașcău a fost o persoană controversată încă din momentul în care a ajuns director al Penitenciarului Craiova-Pelendava.

În exclusivitate pentru Gândul, Oana Tașcău s-a decis să povestească și ”partea sa de adevăr”, începând cu preluarea funcției de director al Penitenciarului Craiova-Pelendava și până astăzi. ”Sexy Brunette” se dezbracă, la propriu, de complexe pe o platformă on-line pentru adulți și dezvăluie motivul pentru care a ales acest drum. Oana Tașcău a oferit, în premieră, și informații legate de un viitor proiect erotic la care va lucra alături de Zoltan Nagy, cunoscutul producător de filme pentru adulți.

Totodată, Oana Tașcău încearcă să răspundă și semnelor de întrebare de care a fost înconjurată, precizând că a fost ”oaia neagră a sistemului penitenciar”, iar atunci când a preluat funcția de director, a aflat că fusese pus un pariu între angajații Penitenciarului Pelendava: ”Care se culcă primul cu șefa?”

Despre relația cu fostul director general ANP: ”Am un copil minunat cu Ioan Băla, mi-am purtat crucea”

Ați fost director al Penitenciarului Craiova-Pelendava, dar ați fost acuzată de nereguli legate de modul defectuos în care ați fi manageriat închisoarea. S-a spus că sunteți un ”personaj controversat” care a susținut examenul pentru obținerea postului în fața unei comisii din care a făcut parte și Ioan Băla – la momentul respectiv director general al ANP -, tatăl unuia dintre cei patru copii ai dumneavoastră. De ce a fost Oana Tașcău un personaj controversat și de ce v-ați considerat ”oaia neagră a sistemului penitenciar” din România?

Am fost și sunt un personaj controversat pentru că nu sunt obedientă, pentru că sunt o femeie ambițioasă, nu tocmai urâtă și, mai ales, pentru că nu îmi plac compromisurile. Da, am un copil minunat cu domnul Ioan Băla, imediat după nașterea micuțului, care în curând împlinește 21 ani, am moștenit toți dușmanii tatălui său și foarte puțini dintre prieteni, au fost situații în care am suportat doar consecințele faptului ca am avut o relație cu acesta, dar mi-am purtat crucea, a fost o alegere, nu o obligație.

Cred că nu mă încadrez în tiparele cotidiene a ceea ce înseamnă o femeie în societatea românească, în care un bărbat care înșală e considerat șmecher, iar o femeie într-o situație similară este numită panaramă. Nu cred că diferența de sex trebuie să nască diferențe de drepturi sau acces la funcții, discriminarea negativă a femeii și desconsiderarea drepturilor acesteia fiind încă simțite în societate.

După ce am ocupat, prin concurs, funcția de director al Penitenciarului Pelendava, unii angajați cu funcții de conducere și lideri de opinie în cadrul acelui penitenciar făcuseră pariuri, respectiv care se culcă primul cu șefa. Cam ăsta a fost modul în care am fost așteptată în acel colectiv.

Oana Tașcău: ”Cred ca nu mă încadrez în tiparele cotidiene a ceea ce înseamnă o femeie în societatea românească”

De ce și-a dorit funcția de director general al ANP

În luna martie a anului 2021, ați candidat, totuși, pentru funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Care au fost motivele pentru care, la vremea respectivă, ați dorit să ocupați o astfel de funcție?

Da, am participat la acel concurs din mai multe motive:

  • Am crezut și cred că este necesară o reformă a sistemului penitenciar, în paralel cu o reformă a justiției în ceea ce privește implementarea principiilor justiției restaurative, în special în cazurile minorilor delincvenți, și aici putem discuta detaliat orice speță. Este, de altfel, și scopul lucrării mele de doctorat pe care, din păcate, nu am susținut-o pentru că nu ajungea la un nivel adecvat și, fiind director de penitenciar, nu am avut timpul și energia necesară, renunțând în favoarea managerierii penitenciarului căruia m-am dedicat trup și suflet.
  • Aflasem deja că am o problemă serioasă de sănătate și voiam ca atribuțiile de conducere să îmi distragă atenția de la acest aspect al vieții mele, mai ales că am patru copii și îmi doresc să îi văd mari.

Într-o ordine firească, urmau concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori de penitenciare și îmi doream să particip deoarece aveam proiecte nefinalizate în cadrul Penitenciarului Pelendava. Consider, în continuare, că este o resursă importantă a sistemului penitenciar, mult subestimată și am considerat că, prezentându-mă onorabil la concursul pentru ocuparea funcției de director general, îmi cresc șansele la următorul concurs, în situația în care nu voi reuși să obțin cel mai mare punctaj.

Oana Tașcău: ”Am crezut și cred că este necesară o reformă a sistemului penitenciar, în paralel cu o reformă a justiției”

”Am deschis Cutia Pandorei și au ieșit la iveală nereguli din trecut care mi-au fost puse în cârcă”

”Angajări ilegale, fals în acte și dispariția unei cantități de 250 de tone de orz, pe care hoții ar fi furat-o din depozitul închisorii Craiova – Pelendava” – iată acuzațiile care v-au fost aduse. Privind retrospectiv și analizându-vă activitatea de atunci, ce puteți spune?

Menționez faptul că, în calitate de director și ordonator terțiar de credite, nu aveam autoritatea de a face angajări. În ceea ce privește falsul în acte, nu am idee la ce înscrisuri se face referire, dacă e ceva specific, cu siguranță voi clarifica.

Dispariția acestei cantități de cereale și culpa ei nu îmi aparțin. Conform ordinelor Ministerului Finanțelor și Ministerului Justiției coroborate, inventarierea patrimoniului include și inventarierea stocurilor de cereale. De la preluarea unității penitenciare și până la accesul meu la funcția de director, nu se realizase, faptic, niciodată, inventarierea stocurilor de cereale, deci inventarierea patrimoniului se realizase deficitar, fără a se face prin compararea stocurilor faptice cu cele scriptice.

În afară de realizarea inventarierii conform legislației în vigoare la acel moment, nu am avut nicio vină, dar odată cu asta am deschis Cutia Pandorei și au ieșit la iveală nereguli din trecut care mi-au fost puse în cârcă din multe motive.

În afară de neregulile constatate de mine în ceea ce privește cerealele, existau discrepanțe în privința unui lot de teren, cât și a clădirilor cu destinația garaje, acestea trenând de la preluarea unității de către administrația penitenciarelor de la SRI. Am solicitat ajutorul administrației în soluționarea acestor aspecte, cât și al altor inadvertențe existente în unitate. Devenisem incomodă și îmi doream rentabilitatea Penitenciarului Pelendava, acesta putând reprezenta sursă de hrană pentru întreg sistemul penitenciar. Există inadvertențe din punct de vedere teritorial și în ceea ce privește preluarea secției exterioare Făcăi, deoarece în documente apare ”luciu de apă”, însă în realitate lacul de lângă are o apartenență incertă, doream preluarea și popularea cu pește.

Despre relația cu deținutul Tadas Miceika: ”M-am atașat emoțional, este adevărat, nu am făcut sex”

Atunci când erați șef de tură la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova, ați fost implicată într-un alt scandal. S-a vorbit despre o relație sexuală cu deținutul Tadas Miceika, un fost luptător lituanian condamnat pentru trafic internațional de stupefiante, în dosarul ”Cocaină la Marea Neagră”. Fals? Adevărat? Sau, așa cum se spune, adevărul este undeva la mijloc?

Tadas Miceika era un deținut-problemă, am relaționat mult cu el, ca și ceilalți șefi de tură și membri ai personalului, deoarece îmi revenea ca și atribuție, conform fișei postului.

În timp, m-am atașat emoțional de acesta, este adevărat, nu am făcut sex din două motive: nu se putea fizic, acesta fiind încadrat în regimul de maximă siguranță și având ușa asigurată cu grilaj metalic, și datorită faptului că, ocupând funcția respectivă, mi-aș fi pierdut autoritatea în fața personalului.

M-am atașat emoțional, poate m-am agățat de un motiv să lupt să trăiesc, poate că e un om diferit. Știu doar că în timp ce nu înțelegeam de ce trebuie să am cancer, negam boala, mă gândeam cum să lupt, ce pot face să îmi vad copiii mari, nepăsarea și chiar răutăți din partea fostului concubin după atâția ani împreună cu bune și rele, doi copii împreună. Am găsit înțelegere la un om-problemă pe care încercam să îl ajut să se stabilizeze emoțional și să nu mai creeze incidente.

Dar e o mare diferență între a te atașa și a avea sentimente și a face sex. Nu mă deranjează testul poligraf, chiar deloc.

Oana Tașcău: ”E o mare diferență între a te atașa și a avea sentimente și a face sex”

”Partenerul meu de viață vedea în mine doar un om care nu mai poate face mulți bani”

Ați părăsit sistemul penitenciar, ieșind la pensie pe caz de boală. Ne puteți spune despre ce afecțiune, afecțiuni este vorba? Ce a însemnat această nouă etapă a vieții pentru ex-directoarea de penitenciar Oana Tașcău?

Am intenționat să ies la pensie, medical, imediat după aflarea diagnosticului oncologic, celelalte afecțiuni mai vechi nu mă determinaseră să fac asta. Atunci, ocupam funcția de șef secție în cadrul Centrului de Detenție Craiova. M-am agățat atunci de concursuri și de posibilitatea ocupării unei funcții de șef tură pentru 6 luni, așa încât pensia ar fi crescut cu câteva milioane, ceea ce își dorea fostul concubin.

Eram în dilemă, ce să aleg între a petrece timpul rămas cu copiii mei sau a mă gândi că aceasta tumoră va necesita tratamente, analize, intervenții chirurgicale, amputarea… Nu e chiar ușor când nu prea ai pe cine să te bazezi și nici nu poți aștepta mila nimănui pentru a-ți crește copiii și a-ți plăti tratamentele.

Evident, am început să citesc studii bulversante pentru mine, despre speranța de viață după descoperirea tumorii. Cu puțin timp în urmă, îmi murise în brațe tatăl, fusese un șoc emoțional incredibil pentru mine, căci mă vedeam puternică. Ajunsesem să plec de acasă și să nu știu exact direcția în care trebuia să merg, am conștientizat asta și am apelat la psihologul unității, beneficiind de sprijin emoțional și de consiliere de specialitate. Asta și copiii mi-au dat puterea să merg mai departe. Și mă gândeam că tata și bunicii mei au murit pentru că Dumnezeu a vrut sa îi ferească de durerea de a mă vedea pe mine murind. A fost greu, poate e puțin spus greu. Și te aștepți ca omul de lângă tine sa îți fie aproape, să te țină în brațe când plângi, să îți șteargă lacrimile și să își dorească să sădească un zâmbet, dar nu a fost așa.

Partenerul meu de viață vedea în mine doar un om care nu mai poate face mulți bani, nu mai poate munci pe brânci și care, deci, nu mai e prea util, așa că a ales să îmi întoarcă spatele. Nu știu dacă boala în sine sau singurătatea au fost mai grele, cred, totuși, că lipsa de afecțiune.

Chiar dacă sistemul medical românesc e la pământ, mie mi-a sădit Dumnezeu în drum oncologi minunați, profesioniști excelenți, cu o latură umană desăvârșită. Datorită lor eu încă sper, nu neglijez faptul că o să am nevoie de proteză, dar sper să lungesc drumul până acolo și să strâng banii necesari.

Oana Tașcău: ”Partenerul meu de viață vedea în mine doar un om care nu mai poate face mulți bani”

”Am avut nenumărate probleme în carieră pentru că bărbații considerau că sunt atrăgătoare”

V-ați decis să deveniți vedetă pe o platformă online destinată adulților. Când ați luat această decizie și în ce context? Ce ați dorit să demonstrați celor din jur sau ce ați dorit să vă demonstrați?

După despărțirea de fostul partener, am rămas fără casă și cu multe datorii, cu un diagnostic oncologic cu evoluție incertă. Am aplicat CV-ul pentru foarte multe locuri de muncă la care am considerat că efortul fizic și stresul nu sunt foarte mari, am apelat la cunoștințe pentru a găsi un loc de muncă, pentru a avea un venit.

Majoritatea îmi ofereau mai mult decât un loc de muncă, pentru favoruri sexuale. Mă gândeam că dacă eu mă simt stânjenită după o experiență de viață și o imagine de sine bună, cum se pot simți niște copile ajunse într-o situație similară, fiind lipsite de apărare și puse la colț de viață? Mă gândeam ce pot face să beneficiez de tratament, cum aș putea strânge suficienți bani pentru o proteză, căci sumele vehiculate sunt cu multe zerouri. Dilema asta m-a bulversat și mai mult.

Am văzut pe Facebook niște poze sexy postate de OnlyFans. Nu știam ce este. Apoi am auzit un tânăr discutând despre asta și despre câți bani se pot face. Am încercat să aflu amănunte, mi-am anunțat copiii că intenționez să creez un astfel de cont, dar am căutat mai departe un serviciu. 17 milioane pe lună, să lucrez două zile, câte 15 ore pe zi și două zile să fie libere. Am încercat, pur și simplu am picat din picioare, toată lumea s-a speriat, nu îmi venea să cred că femeia care, cu câțiva ani în urmă, rezista fizic și psihic foarte bine, a ajuns o legumă. Din nou întrebări pentru sufletul și creierul meu, jumătăți de răspunsuri, incertitudini. Și am decis: o să fac OnlyFans.

Nu mă atinge nimeni, nu mă prostituez, am avut nenumărate probleme în carieră pentru că bărbații considerau că sunt atrăgătoare. Mă folosesc de acest aspect pentru a mă echilibra financiar, pentru a nu ajunge la mila nimănui. Mi-am asumat că voi fi judecată, că oamenii aruncă, adeseori, cu pietre. Eram oricum obișnuită de la penitenciar. Mereu mă gândeam că le voi strânge (n.red. – pietrele) și voi construi ceva din ele.

Oana Tașcău: ”Nu mă atinge nimeni, nu mă prostituez, mă folosesc de acest aspect pentru a nu ajunge la mila nimănui”

”Nu mă vad cu nimeni pentru sex în afară de bărbatul cu care am o relație”

Ne puteți descrie această activitate? Nu sunt rare cazurile în care se vorbește, direct, despre prostituție mascată. Cum comentați?

Platforma OnlyFans nu are nimic în comun cu prostituția, este vorba doar de o lipsă de informare și atât. Este o platformă de socializare pe care se postează poze, filme, aspecte din viață. Este adevărat că se plătesc bine aspectele porno, cum sunt pozele și filmele care conțin scene sexuale, dar nu la asta se rezumă.

Postez filme de la sala de sport pe care o frecventez pentru ca am nevoie de relaxare și de mișcare, să nu se accentueze spondiloza anchilozantă. Postez poze porno, postez ce vreau și ce simt, mă pliez pe ce se cere, dar îmi plac și lucrurile diferite. Nu, nu mă atinge nimeni, nu mă vad cu nimeni pentru sex, în afară de bărbatul cu care am o relație. Sunt, în general, cupluri care recurg la aceasta platformă, nu înțeleg jena și disprețul afișate de către unii oameni care, una peste alta, nu cred că sunt atât de inocenți.

Diferența e că am ales să fac bani din asta și mi-am asumat. Poate e mai bun un om care își lovește soția, traumatizează emoțional copiii, bruschează animalele, dar poartă o mască în societate? Eu cred că nu…

Oana Tașcău: ”Postez ce vreau și ce simt, mă pliez pe ce se cere”

”Avem proiecte erotice comune, nuditatea din proiectele noastre nu implică contacte sexuale, ci doar erotism”

Ce își propune Oana Tașcău, ex-director al Penitenciarului Craiova – Pelendava, vedetă online pe o platformă pentru adulți, pentru viitorul apropiat sau îndepărtat?

Îmi doresc să le ofer o viață decentă copiilor mei, să îmi permit să îmi cumpăr medicamentele necesare și poate, de ce nu, să schimb percepția socială și prejudecățile în ceea ce privește asimilarea acestei platforme cu prostituția.

Îl cunoașteți pe producătorul de filme pentru adulți Zoltan Nagy? Veți desfășura un proiect erotic alături de acesta?

Da, îl cunosc, avem proiecte erotice comune, o să vedem care sunt variantele optime, pentru că nuditatea din proiectele noastre nu implică contacte sexuale, ci doar erotism. Sunt monogamă și așa o să rămân. Cred încă în loialitate, fidelitate, cred încă în iubire.

Prefer să trăiesc frumos doi ani, lângă un om pe care să îl fac fericit, și să las dragostea să zboare când nu mai e ce trebuie, să rămână respect și prietenie, decât să trăiesc în urmăriri, în ceartă, în disperarea de a ține un om cu forța lângă mine. Eu am trăit asta și cred că singurătatea în doi doare cel mai tare. Pe de altă parte, vreau să fiu o alegere, nu o obligație.

Oana Tașcău va colabora cu Zoltan Nagy, cunoscutul producător de filme pentru adulți

Zoltan Nagy: ”Colaborarea cu Oana Tașcău va fi, în mare măsură, pentru reviste din afara României”

La rândul său, Zoltan Nagy, producătorul de filme pentru adulți, a confirmat, în exclusivitate pentru Gândul, colaborarea viitoare cu Oana Tașcău.

La noi în țară, mare lucru nu se mai întâmplă din acest punct de vedere, nici chiar în Europa. Toată lumea se orientează către videochat. Dar nu le place foarte multor fete să stea acolo, întinse în fața tastaturii, ore în șir.

Pe acest fond a apărut OnlyFans. Colaborarea cu Oana Tașcău va fi, în mare măsură, pentru niște edituri din afara României, edituri care publică reviste destinate adulților și, cu precădere celor +40, +50. E vorbea despre foto-nuvele, povestioare foto erotice cu femei mature. Asta merge foarte bine afară, încă se cumpără. Dacă Oana va decide să mai lucreze pe OnlyFans, o voi ajuta cu content foto-video de calitate”, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, producătorul de filme pentru adulți Zoltan Nagy.


CITEȘTE ȘI:

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului