EXCLUSIV | Unul dintre piloții avionului prăbușit la Chitila a scăpat ca prin minune dintr-un accident identic, în 2014

Publicat: 10/08/2021, 14:15
Actualizat: 10/08/2021, 15:03

Unul dintre cei doi bărbați care erau în avionul Pipistrel prăbușit, marți, în zona Chitila, este omul de afaceri Nicolae Cincă, un pasionat de avioane de mici dimensiuni. În 2014, acesta a scăpat ca prin minune dintr-un accident aproape identic.

Potrivit surselor Gândul, omul de afaceri Nicolae Cincă ar fi și proprietarul avionului Pipistrel, distrus în accidentul care a avut loc pe un câmp de lângă București.

Sursele Gândul precizează că accidentul s-ar fi produs după ce motorul avionului s-a oprit în aer, moment în care Nicolae Cincă a încercat să aterizeze pe un câmp din Chitla.

„Este un caz clasic de aterizare forțată cu un avion ușor”

Omul de afaceri a reușit să aducă avionul pe pământ, însă, din cauza terenului denivelat, aparatul s-a răsturnat.

„Este un caz clasic de aterizare forțată cu un avion ușor”, spun sursele Gândul.

Atât Nicolae Cincă, în vârstă de 72 de ani, cât bărbatul de 38 de ani care era în avion au fost transportați conștienți la spital.

Omul de afaceri a mai trecut printr-un accident identic, în anul 2014.

Avion rupt, pasageri fără zgârieturi

La acea vreme, Cincă se afla în avion cu ginerele său, un cetățean american, aparatul de zbor aterizând forțat pe un câmp din Giurgiu, după ce motorul s-a oprit în aer.

Avionul, un Ikarus C42, a fost foarte avariat, însă cei doi bărbați din avion au scăpat fără să fie răniți.

Avionul rupt marți era la vânzare pentru 74 de mii de euro

Avionul părbușit marți, cu indicativul YR-5453, era pus la vânzare, pe un site de specialitate, și se cerea pe el suma de aproape 74 de mii de euro.

„Avionul este în stare excelentă, a fost ținut mereu în hangar”, se arată în anunțul pentru vânzarea avionului Pipistrel Alpha Trainer.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult