EXCLUSIV VIDEO | Cine plătește pentru platforma online de înscriere la tichetele anticriză? Florin Manole, președintele PSD Sector 1: ”Nu este nici în proiect, nici în buget. Clotilde Armand a crezut că statul este ea și că dacă ea zice, așa se face”

Publicat: 07/12/2022, 10:00

Primarul Clotilde Armand a creat platforma online de înscriere pentru tichetele anticriză de 1.000 de lei care vor fi date locuitorilor din Sectorul 1 care au peste 18 ani și a îndemnat oamenii să se înscrie pe aceasta înainte ca proiectul să fie aprobat. Proiectul a fost atribuit pentru 45.000 de euro unei firme care are printre acționari un USR-ist, coleg de partid cu Clotilde Armand, în doar 34 de minute de la publicarea anunțului în sistemul electronic de achiziții publice. Nici platforma online și nici banii pentru aceasta nu sunt însă prevăzuți în proiectul pentru tichetele anticriză aprobat de Consiliul Local Sector 1 în 25 noiembrie, a spus președintele PSD Sectorul 1, Petre Florin Manole, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV.

”În primul rând trebuie spus că această platformă online nu este prevăzută în proiectul referitor la tichetele de sprijin anticriză, nefiind prinsă nici în buget, nici în Hotărârea de Consiliu Local.  Pur și simplu doamna Armand și-a dorit această platformă, și-a dorit proiectul într-o anumită formă.

Înainte ca proiectul să fie aprobat, doamna Armand a început deja să-l implementeze, în sensul că a cerut cetățenilor să se înscrie pe platforma respectivă. Acum, când proiectul a trecut și platforma nu se regăsește în proiect, eu sunt foarte curios ce o să facă doamna Armand cu cei care s-au înscris deja pe platformă.

Doamna Armand a luat-o înaintea realității. A crezut că statul este ea, că Primăria este ea și că dacă ea zice, așa se face”, a spus Florin Manole.

”Firma a făcut oferta și în minutul 35 a primit răspunsul. Nu cred că se poate legal”  

Primăria condusă de Clotilde Armand a publicat anunțul privind achiziția publică pentru dezvoltarea platformei online pe 7 noiembrie, la ora 13:42, iar după doar 34 de minute, la ora 14:16, oferta firmei Field Zoom Data a fost înregistrată și imediat și acceptată, la valoarea estimată de Primărie, respectiv 221.000 de lei, adică aproximativ 45.000 de euro. Firma care a primit contractul îl are printre acționari și pe Anton Cupcea, membru USR Sector 1.

Florin Manole susține că niciun consilier local PSD din Sectorul 1 nu a fost de acord cu acest mecanism de acordare a tichetelor anticriză, dar Clotilde Armand a avut un aliat.

Aliatul a fost această firmă, care a aflat mai repede decât toată lumea care sunt condițiile de participare, nu știu cum, nu cred că se poate într-un mod legal. Doar s-a ridicat licitația, în 34 de minute au avut aplicația deja pregătită, au făcut oferta în al 35-lea minut, li s-a și dat răspunsul pozitiv”, a spus președintele PSD Sector 1.

Florin Manole a precizat că demersurile lui Clotilde Armand de angajare a acestei firme în proiect sunt cu atât mai controversate cu cât firma aparține unui coleg de-al ei de la USR.

Urmăriți interviul integral:


CITEȘTE ȘI:

Proiectul ”tichetelor anticriză” | Consilierii locali PNL din Sectorul 1, mesaj tranșant pentru Clotilde Armand: ”Legea se respectă, nu se negociază!”

VIDEO | Ședință furtunoasă la Primăria Sectorului 1. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Clotilde Armand dă tichete anticriză printr-o platformă făcută pe repede înainte”/ ”Strânge, ilegal, date de la cetățeni”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, contract de 45.000 de euro pentru o firmă în care un membru USR este acționar. Platforma online pentru voucherele anticriză, ”câștigată” în doar 34 de minute: ”Această atribuire directă miroase puternic a impostură și a cumetrie!”

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase