EXCLUSIV VIDEO | Târgul de Crăciun din Sibiu, locul de poveste care atrage turiștii străini. Consultant în turism: „Este un loc cu tradiție, deschis în primul an fără restricții după doi ani de pandemie” – FOTO

Publicat: 22/11/2022, 14:06

Localnicii și turiști din țară și din străinătate sunt prezenți zi de zi în Piața Mare a Sibiului pentru a vizita Târgul de Crăciun, cel mai așteptat eveniment de iarnă al municipiului transilvănean. Faimosul târg a transformat centrul orașului într-un loc de poveste. Consultanții în turism sunt de părere că anul acesta va fi unul foarte bun pentru târgurile de Crăciun, în contextul în care este primul sezon al sărbătorilor de iarnă fără restricții, după ultimii doi ani de pandemie.

Cea de-a 15-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu se desfășoară în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, timp în care centrul orașului este îmbrăcat în straie de sărbătoare, iar numeroase activități vor avea loc pentru vizitatori de toate vârstele. Atmosfera feerică a evenimentului este întreținută și de uriașul brad de Crăciun, iluminatul de sărbători, patinoarul în aer liber, un parc de distracții pentru copii, trenulețul turistic, roata panoramică și Atelierul lui Moș Crăciun.

110 expozanți din 20 de județe ale țării sunt prezenți anul acesta în Piața Mare din Sibiu pentru a oferi experiențe inedite vizitatorilor Târgului de Crăciun. Artizanii îi întâmpină pe oameni cu o gamă variată de produse, precum decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual si aduse din Betleem.

Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, și de diverse specialități gastronomice, precum dulciuri home-made, mezeluri locale, produse maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

„Avem creme naturale, făcute de noi – ceară de albine, miere de albine. Aceasta este cu citrice, aceasta cu levănțică. Este hidratantă și, față de alte produse, în special, sunt naturale, toate se pot mânca, sunt comestibile”, a afirmat unul dintre comercianții prezenți la Târgul de Crăciun din Sibiu.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de proiecții video cu peisaje de iarnă pe clădirile din Piața Mare, dar și de un bogat program cultural, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz și rock’n’roll, la spectacole folclorice și de teatru sau ateliere creative pentru copii. Neppendorfer Blaskapelle, Heartbeats, Florin&Patricia Thomits, Ceata Moșilor și Gheorghe Berghean sunt artiștii care urcă anul acesta pe scena amenajată în cadrul Târgului, iar publicul este invitat, de asemenea, și la Christmas Karaoke cu Moldo – Adi Moldovan.

„Iarna, totul se schimbă, pentru că Sibiul intră în atmosfera de sărbătoare”

Consultantul în turism Cosmin Vasile a declarat, pentru Gândul, că târgul de Crăciun din Sibiu atrage, de la an la an, din ce în ce mai mulți turiști, atât din țară, cât și din străinătate, fiind „deja o tradiție pentru oraș”.

Sibiul este una dintre cele mai populare destinații în România atunci când vorbim de perioada sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun deja are o tradiție de ani buni aici, în Sibiu, și nu doar turiștii români vin să se bucure de perioada aceasta a finalului de lună noiembrie și toată luna decembrie, pentru a intra în atmosfera sărbătorilor, cât și foarte mulți turiști străini sunt cei care vin aici, în Târgul de Crăciun, care atrage, de la an la an, din ce în ce mai mulți turiști.

Este, practic, primul an fără restricții după ultimii doi ani de pandemie și, cu siguranță, anul acesta o să fie unul foarte bun pentru târgurile de Crăciun. Sibiul este o destinație pentru toată perioada anului, o destinație în care se poate veni oricând și se pot face diferite vizite, plimbări, tururi – atât în oraș, cât și în afară, în împrejurimi, pentru că vorbim de obiective pe care le avem și pe lângă Sibiu – să nu uităm de Păltiniș, de Muzeul Astra – sunt doar câteva dintre ele.

De aici se poate pleca foarte ușor către Transfăgărășan, către Transalpina. Practic, este foarte aproape de multe dintre obiectivele turistice de aici, din zonă. Iarna, totul se schimbă, pentru că Sibiul intră în atmosfera de sărbătoare încă de la jumătatea lunii noiembrie și toată lumea așteaptă sărbătorile de iarnă, așteaptă Crăciunul, așteaptă acest Târg de Crăciun, care a devenit deja o tradiție pentru oraș și care atrage foarte mult turiști”, a spus consultant în turism.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Târgul a fost deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, și a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploare și tradiția creată.

Cea de-a 15-ediție a Târgului este organizată de Asociația Events For Tourism, iar programul cultural din cadrul proiectului Sibiu Christmas World 2022 este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022. Organizatorii au transmis că expozanții interesați să participe la ediția Târgului de Crăciun 2023 trebuie să completeze formularul de înscriere în perioada 1 – 31 mai 2023.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase