EXCLUSIV | VIDEO În decembrie, PNL Sector 3 organizează alegeri interne. În urma rezultatelor, va fi numit un nou viceprimar al Sectorului

Publicat: 23/11/2022, 18:12
Actualizat: 02/12/2022, 14:01

Claudia Benchescu, vicepreședinte al PNL Sector 3, a confirmat, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, că în luna decembrie vor avea loc noi alegeri în filială, Andrei Baciu fiind, la momentul actual, președinte interimar. În urma alegerilor, va fi numit și noul viceprimar al Sectorului 3, susținut de PNL.

Claudia Benchescu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, că la filiala Sector 3 a Partidului Național Liberal vor avea loc noi alegeri interne, ”undeva în luna decembrie”.

Alegerile din filiala Sectorului 3 a PNL au fost menționate, pe surse, într-un articol Gândul din luna august, iar vicepreședintele Sector 3 tocmai a confirmat data orientativă când acestea vor avea loc.

”Este nevoie de stabilitate în organizație și este nevoie de o echipă puternică, pentru a veni cu propuneri bune pentru comunitate. Alegerile vor fi în perioada imediat următoare, undeva în luna decembrie”, a declarat Claudia Benchescu referitor la situația actuală din filială.

Miza acestor alegeri nu este doar constituirea unui nou Birou Politic al filialei, ci și numirea unui nou viceprimar la Primăria Sectorului 3.

Nou viceprimar PNL la Primăria Sectorului 3

În urma demisiei lui Alexandru Oancea, PNL Sector 3 a rămas cu un loc vacant de viceprimar.

”Este un loc vacant, un loc care aparține Partidului Național Liberal, momentan avem 7 consilieri și ne dorim să-l alegem pe cel mai bun”, a spus Claudia Benchescu, făcând referire la faptul că viitorul viceprimar al Sectorului va fi ales dintre cei 7 consilieri locali PNL.

Numirea viitorului viceprimar se va face ”după aceste alegeri”, a precizat Claudia Benchescu făcând referire la alegerile de filială din decembrie.

”E foarte simplu de ales. Sunt cei șapte consilieri și nu poate fi decât unul dintre ei”, a răspuns vicepreședintele Sectorului 3, întrebată despre potențialii candidați la funcția de viceprimar.

În mai puțin de un an, PNL Sector 3 a schimbat 3 președinți

Situația filialei PNL Sector 3 a fost una marcată de schimbări în ultimul an. Odată cu demisia lui Ludovic Orban din partid, fostul președinte al PNL Sector 3 a plecat alături de ex-liderul partidului la Forța Dreptei. În urma demisiei lui Antonel Tănase din partid și implicit de la conducerea filialei, PNL Sector 3 a avut numai președinți interimari.

Numirea lui Florin Cîțu ca președinte interimar al filialei a coincis o bună parte din timp cu perioada în care acesta a fost președinte al PNL și la nivel național.

La scurt timp după marginalizarea lui Florin Cîțu în partid, acesta a fost îndepărtat și din funcția de președinte interimar al filialei, în locul său fiind numit Iulian Dumitrescu.

Schimbarea lui Iulian Dumitrescu a venit în luna august a acestui an, când actualul președinte interimar al PNL Sector 3, Andrei Baciu, a fost numit la conducerea filialei.

Rămâne de văzut în luna decembrie cine va fi noul președinte ales al PNL Sector 3.

Urmăriți interviul integral:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase