EXCLUSIV VIDEO | Scandal la o casă de amanet din Capitală. Bijuterii în valoare de 300.000 de euro care ar fi fost furate de menajeră au dispărut fără urmă

Publicat: 06/12/2022, 13:15
Actualizat: 06/12/2022, 13:15

O femeie înstărită din București susține că a fost jefuită de menajera ei acum mai bine de o lună și că nu reușește să dea de urma bijuteriilor care au o valoare totală de aproximativ 300.000 euro. După ce a aflat locul în care bijuteriile au fost lăsate de către fosta menajeră, femeia s-a înfățișat la ușa casei de amanet împreună cu polițiștii. Angajații amanetului și proprietarul refuză însă să vorbească, ba chiar, spune femeia, aceștia susțin că ei ar fi cei păgubiți.

“Proprietarul amanetului, deși sunt vreo 20-30 de bijuterii, nu dorește să ne pună, sub nicio formă, contractele la dispoziție”, a declarat victima, C.P., în exclusivitate pentru Gândul.

Victima spune că proprietarul amanetului nu vrea să îi dea niciuna dintre bijuteriile care ar fi fost furate de menajeră chiar din casa ei. Proprietarul amanetului i-ar fi dat femeii care a adus bijuteriile o sumă mult sub valoarea reală a acestora.

“El a dat 12.000 de euro, contravaloarea bunurilor mele de 300.000 de euro și declară că el este cel păgubit. Această firmă de amanet, din câte văd eu, se pare că nu vrea să pună la dispoziție absolut niciunul dintre bunurile care mi-au fost extrase. Cu toate eforturile poliției, cu absolut tot”, a mai spus femeia.

“Menajera care mi-a furat tot din casă a venit la amanet de patru ori în două luni”

Femeia păgubită, C.P., ar fi aflat unde i-au fost lăsate bijuteriile abia luni, astfel că a venit în fața amanetului împreună cu polițiștii, pentru a-și recupera bunurile.

“Menajera care mi-a furat din casă absolut tot a venit la amanet de patru ori în decursul a două luni. Este prima oară când am venit aici, am venit de aproape cinci ore și nu se întâmplă absolut nimic. Nu pune niciun document, niciun bun”, a spus femeia.

Conform declarațiilor victimei C.P., în tot acest timp, polițiștii au întocmit procesele verbale, însă nu au primit din partea proprietarului casei de amanet contractele de vânzare cu numele cumpărătorilor bijuteriilor.

“Poliția nu cere contractele de vânzare ale posibililor terți, unde le-au vândut cei de la amanet”, a mai spus femeia. În plus, ea susține că proprietarul casei de amanet nu dorește să ia în calcul fotografiile pe care le-a pus la dispoziție pentru a-și recupera bijuteriile. Jurnaliștii Gândul au cerut un punct de vedere și din partea proprietarului casei de amanet, însă acesta a refuzat orice dialog.

Femeia speră să recupereze cel puțin o brățară pe care a primit-o din partea tatălui său și care are o valoare sentimentală. Dacă lucrurile nu vor fi rezolvate, aceasta este dispusă să dea în judecată persoanele responsabile pentru acest incident.

Sper ca până plec, măcar o parte din bunuri sau ceva să se rezolve. Sper ca organele de poliție să își facă treaba. Am încredere, măcar atât, organele de poliție. În momentul de față, asta e singura mea speranță. Dacă nu, merg mai departe și ce să spun, dau în judecată și organele de poliție, pentru că dreptatea trebuie făcută cumva

Victima C.P.

Cu toate acestea, femeia spune că după toate eforturile polițiștilor, proprietarul casei de amanet ar fi refuzat să ofere documentele și a susținut că nu are numele persoanelor care ar fi cumpărat bijuteriile.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă de către Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, unde victima a făcut plângere. „Este o anchetă în desfășurare, se efectuează activități procedurale. La acest moment, nu putem să dăm mai multe informații, pentru a nu afecta ancheta”, au declarat oficialii IPJ Ilfov, pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase