Tu cu cu ce apă îți prepari cafeaua? Ei bine, specialiștii ne recomandă ca, pe lângă alegerea boabelor potrivite, gradul de măcinare și temperatura optimă, să fim atenți și la tipul de apă folosită. Mai exact, anumite persoane ar trebui să evite utilizarea apei de la robinet.
Cea mai bună alegere pentru prepararea cafelei este apa minerală plată din sticlă, datorită compoziției sale echilibrate. Mai mult, aceasta îmbunătățește aroma cafelei, dar protejează și aparatul de cafea, scrie ziarulromanesc.de.
În schimb, apa de la robinet, mai ales dacă este dură, deci, bogată în calcar, poate avea mai multe efecte negative:
Poți să folosești fără probleme apă de la robinet, pentru prepararea cafelei, doar dacă locuiești într-o zonă unde apa este moale, adică are un grad de duritate sub 8 °dH (grade germane de duritate). Apa moale nu modifică gustul și nici nu afectează aparatul.
Totuși, dacă vrei să nu dai bani pe apa îmbuteliată, atunci poți să folosești o soluție mai economică și mai ecologică, un filtru de apă, care elimină mineralele responsabile de formarea calcarului.
Există și situații în care apa cu un conținut mai mare de calcar poate fi benefică, mai ales pentru persoanele care au sensibilitate la aciditatea cafelei.
Dacă ai probleme digestive cauzate de aciditatea ridicată a cafelei, poți neutraliza acest efect fie folosind apă mai dură, fie adăugând puțină sare în cană/ceașcă.