Factură de 10.000 de euro la energia electrică pentru o clientă din Timișoara. Avocat Adrian Cuculis: „N-am pomenit să văd așa ceva”

Factură de 10.000 de euro la energia electrică pentru o clientă din Timișoara. Avocat Adrian Cuculis: „N-am pomenit să văd așa ceva”
Sursa foto: Facebook/Cuculis Adrian Calin
Publicat: 27/09/2022, 12:28

Avocatul Adrian Cuculis a prezentat, pe pagina sa de Facebook, o factură uriașă primită de la furnizorul de energie electrică de către o clientă din Timișoara.

Este vorba despre o factură de peste 10.000 de euro, despre care avocatul spune că este ilegală, deoarece este bazată pe o regularizare pe patru ani. Mai exact, factura emisă de furnizor este pentru perioada 11.09.2017 – 10.10.2021 și are total de plată 50.697,01 lei, peste 10.000 de euro.

Interesant este că, potrivit facturii, clienta nu are debite restante, iar la un calcul simplu, consumul împărțit la cele 49 de luni cuprinse în regularizare ar însemna 1.732 kWh pe lună.

Cuculis spune că a văzut în ultima perioadă facturi uriașe, dar că aceasta „le bate pe toate”.

„10.000 de euro factura la curent!!! Vă bombardez din nou cu niște informații tot în zona curentului electric și a facturii la curent. N-am pomenit să văd așa ceva… să ți se facă regularizare pe 4 ANI DE ZILE și să ai de plătit 10.000 de euro curentul electric, la o casă!

Erau niște cetățeni acum câteva zile cu factura de 30.000 de lei, însă asta le bate pe toate… 50.000 de lei factura la curent. Regularizarea asta este ilegală.

Noi am inceput deja procesele cu furnizorii de energie electrică și se transformă ușor, ușor în procese colective, exact așa cum le anunțasem”, scrie avocatul pe Facebook, unde a și publicat o fotografie cu factura primită de clienta din Timișoara.

Sursa foto: Facebook/Cuculis Adrian Calin

Factură-mamut la curent pentru o familie din Sibiu: „Facem credit la bancă!”

O familie din Sibiel, județul Sibiu, a fost șocată când a primit factura la curent, în valoare de 33.000 de lei.

Oamenii spun că ar avea nevoie de un credit la bancă, pentru a achita suma uriașă de pe factura la curent.

Femeia a primit factura în luna iulie, cu o regularizare de patru ani, dar suma i se pare ireală. Deși citirea nu s-a mai realizat din mai 2019, pe motivul că „nu au cititori”, cheltuielile au ajuns la suma uriașă de 33.000 de lei, după ce s-ar fi calculat consumul de energie cu tariful actual.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase