Florin Piersic, mesaj emoționant după moartea colegului și prietenului Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul lui! Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”

Florin Piersic, mesaj emoționant după moartea colegului și prietenului Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul lui! Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”
Actorii Florin Piersic (s) și Ion Dichiseanu au fost colegi, dar și foarte buni prieteni
Publicat: 22/05/2021, 13:59
Actualizat: 22/05/2021, 18:18

Actorul Florin Piersic a vorbit, sâmbătă, la Realitatea PLUS, despre colegul și prietenul său Ion Dichiseanu („Dichi”, cum îi spuneau apropiații).

„Mi-a fost partener. Nu am prea multe cuvinte să vă spun pentru că m-a luat prin suprindere plecarea lui. Foarte trist… Mai ales ca eu sunt tot timpul sunat când cineva… Nu numai din generația mea… Întotdeauna sunt sunat să vorbesc despre ei. Asta imi creează o stare de spaimă, grijă”, a mărturisit Florin Piersic.

Actorul a vorbit despre marea prietenie care l-a legat de Ion Dichiseanu și despre durerea că nu poate fi la înmormântarea sa, care a avut loc sâmbătă.

„Am fost foarte buni prieteni, care a durat o viață. Eu fiind la o foarte mare distanță de București…”, a mai spus Florin Piersic.

Acesta a spus că ultima oară când a vorbit cu Ion Dichiseanu a fost înainte de a se îmbolnăvi: „Vorbeam aproape zilnic la telefon, și-mi spunea fel de fel de întâmplări pe care le-am trăit împreuna… momente excepționale”.

„Era bun la suflet, foarte bun, vesel, plin de energie, neastâmpărat. Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. (…) El și-a iubit foarte mult profesia și publicul… (…) El care pleacă într-o stea, dragul meu Dichi… Povesteam amândoi… și îi spuneam pe tine te cheamă Ion, iar el, da, dar pe foarte mulți îi cheamă Ion și să-mi spuneți Dichi, că mi-e drag. Îmi place mie să-mi suneți așa”, a mai povestit Florin Piersic.

El a mai afirmat că e plecat prea devreme dintre noi și se gândește foarte mult la familia regretatului actor, în aceste momente grele.

„Spun cu mare tristețe, nostalgie, grijă… Niciodată nu mi-am putut închipui că el o să plece. O lumină, la o distanță foarte mare de Bucuresti si de Cluj. M-am gândit atât de mult la el si familia lui… (…) Mă doare atât de tare plecarea lui așa cum m-au durut și plecările prietenilor mei. Niciodată nu mi-am putut imagina ca el o să plece atât de curând, mai ales că era îndrăgostit de viață și de public. Niciodată nu l-am sunat pe el să nu-l găsesc vesel, bucuros că-l sun cu speranța că ne vom vedea din nou.

Actorul Florin Piersic a mai spus că Ion Dichiseanu va rămâne în inima sa ca un prieten excepțional!

O lumină arde pentru sufletul lui. Dichi, dragă, rămâi în inima mea!”, a mai spus, cu vocea tremurândă și plină de durere Florin Piersic.

Marele actor Ion Dichiseanu a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Belu din Capitală, cu onoruri militare.

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul Floreasca. Marele actor avea 87 de ani și de mai bine de trei luni era internat în urma unei pneumonii.

Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

Redacția GÂNDUL transmite familiei marelui actor Ion Dichiseanu sincere condoleanțe.


Citește și:

Mesaje emoționante după decesul actorului Ion Dichiseanu: ”A fost atât de MARE încât cuvintele vor fi întotdeauna prea mici”. ”Drum bun, Pierre Vaillant!”

Alexandru Arșinel, mesaj emoționant după moartea lui Ion Dichiseanu: „Durerea este imensă. A fost un om de o finețe rară”

TVR, programe In Memoriam Ion Dichiseanu. Fuego: ”S-a stins din lumea aceasta, dar nu și din sufletele celor care l-au iubit nespus”


Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Anunţul teribil care zguduie România! E cea mai proastă veste. Nu mai putem ţine pasul
Vestea anului despre milioane de pensii! Cine va încasa mai mulți bani? Nu mai poate...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...