FOTO| Mesajul tulburător scris pe crucea lui Doru, deținutul condamnat pentru triplă crimă, care a murit de COVID: „Am fost nevinovat”

FOTO| Mesajul tulburător scris pe crucea lui Doru, deținutul condamnat pentru triplă crimă, care a murit de COVID: „Am fost nevinovat”
Mesajul scris pe crucea lui Doru Durleci, unul dintre condamnaţii pentru tripla crimă de la Stoeneşti. Foto: Florentin Sorescu/Facebook
Publicat: 11/10/2021, 12:24
Actualizat: 11/10/2021, 21:15

Doru Durleci, unul din cei trei argeșeni condamnați în cazul triplei crime de la Stoenești, a murit infectat cu COVID-19, la Penitenciarul Craiova. Avocatul familiei, Florentin Sorescu, a mărturisit într-o postare pe Facebook că ultima sa dorință a fost împlinită. Pe crucea lui Doru a fost trecut mesajul: „Am fost nevinovat”.

Doru Durleci a fost condamant pentru tripla crimă de la Stoenești din aprilie 2016, când o tânără de 17 ani, tatăl ei și bunicul au fost înjunghiați cu 48 de lovituri de cuțit. În acest dosar, Doru Durleci a fost condamnat și ulterior încarcerat în Penitenciarul de Maximă Securitate de la Craiova.

„Plângea şi preotul”

La funeralii a luat parte şi Vasile Durleci, condamnat şi el în acelaşi dosar, singurul său copil în viaţă. Laurenţiu Durleci, cel care primise cea mai mare dintre pedepsele pentru crima de la Stoeneşti, s-a sinucis în urmă cu câţiva ani, după ce a fost închis.

Ieri a fost îngropat Doru. După mai bine de o săptămână după ce a fost eliberat în urma decesului care i-a curmat chinul. I-a fost îndeplinită şi dorinţa, aceea de a i se scrie pe cruce că a murit nevinovat. Azi m-a sunat Vasile ca să îmi spună cu vocea gâtuită că cei de la penitenciar l-au dus şi pe el la înmormântare Şi-i părea rău că şi-a uitat în cameră scrisoarea pe care voia să i-o pună lui taică-su în buzunarul de la piept. – Plângea şi preotul, domnule avocat! Toată lumea plângea. Nici nu vă imaginaţi ce-a putut fi acolo. Toţi spuneau că e mare păcat, c-a murit nevinovat”, a scris, pe Facebook, Florentin Sorescu, avocatul familiei Durleci.

Procesul asasinatului de la Stoenești a ajuns la CEDO

Avocatul Florentin Sorescu a ajuns cu procesul celor doi, tată și fiu, până la CEDO, încercând să demonstreze că autoritățile s-au înșelat atunci când i-au acuzat și condamnat pe Doru şi Vasile Durleci, la 15 şi respectiv 20 de ani de închisoare. Potrivit avocatului, singurul autor al triplei crime de acum cinci ani este Laurenţiu Durleci, celălalt fiu condamnat al lui Doru Durleci, care şi-a pus capăt zilelor după ce a ajuns în puşcărie.

O sun şi pe mama Durleci. Abia poate vorbi de atâta amar. Îmi povesteşte si ea cum plângea preotul şi toţi cei din sat. Şi cum nu numai pe cruce, dar şi pe coroane oamenii au scris că Doru a murit nevinovat. – Dar Doru s-a dus, zice ea. Iar Vasile e încă acolo. Şi trebuie să-l scoatem de-acolo, domnule avocat. Cât mai urgent să-l scoatem. Ca să pot pleca şi eu de-aici, că nu mai am viaţă, mai spune avocatul Floretin Sorescu.

„Nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa şi nepăsarea”

Mai mult, avocatul Sorescu susține că Doru ar fi victima nepăsării şi indolenţei, ci nu a virusului COVID-19.

Între timp, însă, lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Se pare că pe Doru Durleci nu Covidul l-ar fi omorât, ci incompetenţa şi nepăsarea. În urma unui control au fost prelevate probe pentru a fi trimise la LSM Craiova (sau Bucureşti?) întrucât există indiciile unui (pre) infart peste care s-a suprapus o medicamentaţie greşită. Un lucru este cert: nu i s-a făcut un al doilea test, iar cei care au iniţiat controlul au găsit o serie de nereguli, înştiinţând familia de acest lucru„, a scris pe Facebook, avocatul Florentin Sorescu.

Privesc la crucea lui Doru şi mă gândesc că această cruce a fost, totodată, pusă pe întregul sistem juridic românesc. Şi pe noi ca societate, ca popor, ca ţară. Pentru câ toate acestea s-au întâmplat şi se întâmplă sub ochii noştri. Şi-am devenit atât de cenuşii încât nu mai ştim să preţuim nici aerul pe care-l respirăm. PS. Îmi sare în ochi, la final, un mic amănunt pe cruce: în loc de Durleci este scris Dureci. Bănuiesc că este o simplă scăpare, dar nici că se potrivea mai bine. Dureci de la durere…”, a mai scris, pe Facebook, Florentin Sorescu.

48 de lovituri de cuţit

Tripla crimă de la Stoeneşti a avut loc în primăvara anului 2016. Laurențiu Durleci fusese condamnat  pentru uciderea fostei iubite, în vârstă de 17 ani, a tatălui şi a bunicului acesteia.

Cei doi tineri aveau un copil, dar familia adolescentei n-a fost de acord cu relaţia şi a forţat despărţirea celor doi.

Tensiunile dintre rude s-au amplificat după ce bărbatul a fost împiedicat să-şi vadă copilul şi au culminat cu tripla crimă din primăvara anului trecut, când fata, tatăl ei şi bunicul acesteia au fost înjunghiaţi.

Citește și Crima pasională care a îngrozit România: Doctorița de 35 ani care a tranșat-o pe soția amantului și i-a aruncat rămășițele în tot Ploieștiul (Partea II)

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
FOTO. Triunghi amoros: așa arată vedeta înșelată de soțul ei fotbalist cu o actriță! `Ai...
Durerile de gât nu sunt provocate doar de răceală. De ce te-ar putea durea gâtul
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Lovitură în despărțirea Anamaria Prodan – Laurențiu Reghecampf! Ce spune legea americană după care se...
Noua LIMITĂ DE VITEZĂ pe autostrăzi și drumuri expres! Cu cât la oră se va...
VIDEO Trucuri pentru a avea mai multe locuri în avion
Mașină care i-a lăsat MASCĂ pe inspectorii de la RAR
Telenovelă în toată regula. Întâlnire de gradul zero între Cristi Borcea și actualul soț al...
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
O femeie a fost violată în tren. Pasagerii nu au intervenit
De necrezut ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum...
Motivul pentru care CTP a sărit să vorbească despre divorțul Reghe-Prodanca. Ce s-a întâmplat în...
Mii de români pot lua 2.000 de euro de la stat. Înscrierile pentru ajutor încep...
Avertismentul lui Streinu-Cercel: VIRUSUL va căpăta noi valenţe și va face noi MUTAȚII
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Veste excelentă pentru românii care vor să se vaccineze: Se întâmplă azi! Toate detaliile
Nenorocirea care ne va lovi grav pe toţi! Va fi mai gravă decât pandemia. E...
Liviu Dragnea este DEVASTAT. A ajuns să primească ”alocație” din partea Irinucăi. Fostul LIDER PSD;...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021