FOTO & VIDEO | Cum arată mormântul lui Nicolae Ceaușescu la 104 ani de la nașterea sa. Zeci de admiratori i-au adus flori la cimitir

Publicat: 26/01/2022, 10:50
Actualizat: 26/01/2022, 11:28

Zeci de admiratori ai fostului dictator Nicolae Ceaușescu au venit, miercuri, la mormântul acestuia din Cimitirul Ghencea, pentru a-i aduce flori.

Ca în fiecare an, pe data de 26 ianuarie, zeci de nostalgici ai regimului comunist se strâng la mormântul lui Nicolae Ceaușescu din Cimitirul Ghencea.

Fostul șef de stat era născut pe data de 26 ianuarie 1918, iar miercuri se împlinesc 104 ani de la nașterea sa.

Admiratorii lui Ceaușescu au venit la cimitir și cu steaguri cu stema comunistă, dar și cu tablouri cu chipul „celui mai iubit fiu al neamului”.

„În fiecare an vin la mormântul tovarășului Nicolae Ceaușescu, am un deosebit respect față de dumnealui. A făcut foarte mult bine pentru această țară. A creat locuri de muncă, aveam fabrici și uzine, iar România era o țară foarte puternică și respectată. Românii aveau o siguranță, nu ca în ziua de azi”, a precizat, pentru Gândul, Daniel Burlacu (50 de ani), unul dintre nostalgicii regimului comunist.

Mai multe imagini, în GALERIE FOTO

O coroană de flori a fost depusă și la mormântul lui Nicu Ceaușescu, cel mai mic dintre copiii cuplului dictatorial, care este și el înmormântat în același cimitir, la aproximativ 20-30 de metri distanță de părinții săi.

Admiratorii lui Ceaușescu se strâng la mormântul fostului dictator și pe 25 decembrie

Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, și-au găsit sfârșitul în 1989, chiar în ziua de Crăciun, când au fost executați într-o bază militară din Târgoviște.

De atunci, admiratorii lui Nicolae Ceaușescu se strâng în fiecare an la mormântul fostului dictator și pe data de 25 decembrie.

După mai bine de 20 de ani de la executare, rămășițele pământești ale cuplului Ceaușescu au fost deshumate, pentru recoltarea de probe ADN.

Deshumarea a fost făcută la cererea familiei, pentru a se stabili dacă rămășițele îngropate acolo aparțineau soților Ceaușescu.

Cel care a coordonat deshumarea a fost Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult