FOTO-VIDEO | Vânt puternic în România. Acoperișurile unor blocuri din Vâlcea și Hunedoara, smulse de rafale

Publicat: 18/01/2022, 11:34
Actualizat: 18/01/2022, 11:37

Vântul puternic a făcut ravagii în județul Vâlcea. Acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea a căzut din cauza rafalelor puternice. Și în orașul Lupeni, din Hunedoara, pompierii au intervenit după ce acoperișul unei clădiri a fost smuls de vântul puternic. 

Luni seara, în jurul orei 22.40, aproximativ 80 de metri pătrați din acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea, zona Maidan, au căzut din cauza vântului puternic.

„A fost afectat un autoturism, iar o parte din elementele constructive din partea superioară a blocului sunt instabile”, a transmis ISU Vâlcea.

La fața locului au ajuns un echipaj ASAS, o descarcerare, o autoplatformă, 1 SMURD și un echipaj AMOP cu 11 subofițeri și 1 ofițer.

Județul este sub cod portocaliu de vânt.

Județul Hunedoara, sub cod roșu de vânt

Probleme din cauza vântului puternic au fost și în Județul Hunedoara. Acoperişul unui bloc din Lupeni, cu o suprafaţă de aproximativ 60 mp, a fost dislocat de vânt şi trântit la pământ.

„Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale”, a transmis ISU Hunedoara.

O parte din acoperiş a căzut pe un autoturism care era parcat în apropierea imobilului.

O altă bucată din acoperiș a aterizat pe o linie ferată necirculată.

Un echipaj al Gărzii de intervenţie Lupeni şi membri ai CLSU Lupeni lucrează pentru segmentarea materialului lemnos din acoperiș şi îndepărtarea tablei.

Marți, până la ora 23.00, zona înaltă montană a judeţului Humedoara se află sub incidenţa avertizării cod roșu de fenomene meteo imediate caracterizate de viscol puternic, intensificări de vânt de 140-145 km/h, zăpadă troienită şi vizibilitate redusă la peste 1800m altitudine.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult