Nutriționiștii recomandă, în general, consumul de fructe și legume proaspete pentru a avea o sănătate de fier. Dar, în special, fructele nu trebuie să lipsească din alimentația copiilor și a adulților.
Unul dintre acestea are rolul de a curăța ficatul, putând preveni numeroase afecțiuni cronice. Se găsește în toate supermarketurile din România și are un gust foarte bun. Mai mult, poate preveni diabetul, artrita și bolile de inimă, dar întărește și sistemul imunitar, mai ales în timpul iernii.
Este vorba de piersici, care trebuie inclusă în dieta noastră. Acest fruct poate fi consumat în orice moment al zilei, atât proaspătă, cât și în diverse combinații cu alte alimente. Nutriționiștii mai spun că promovează recuperarea rapidă a pielii și ajută la buna funcționare a tuturor sistemelor și organelor noastre.
Piersica poate ajuta la curățarea ficatului, pentru că este bogată în vitamina B și acid folic. De asemenea, îmbunătățește vederea și este foarte bună pentru persoanele care suferă de boli ale rinichilor, ficatului și vezicii biliare. Specialiștii mai spun că piersicile sunt ideale pentru gută și reumatism.
Consumul regulat al acestui fruct previne și apariția urolitiazei. Totodată, uleiul din sâmburi de piersici este utilizat ca bază pentru creme pentru îngrijirea pielii mature, crăpate și descuamate.
Acest fruct conține compuși antiinflamatorii, cum ar fi flavonoide și carotenoizi, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Dar, ce este cel mai important, pentru că sunt pline de compuși bioactivi… pot ajuta la prevenirea și combaterea cancerului.
De asemenea, doctorii mai transmit că piersicile pot ajuta la prevenirea obezității și a sindromului metabolic, contribuind la o digestie sănătoasă pentru că au vitamina C și minerale, precum potasiu, magneziu și fosfor, scrie Fanatik.
În același timp, piersicile pot stimula secreția de sucuri gastrice și enzime digestive, iar acest aspect facilitează procesul de digestie și absorbția nutrienților în corp. Aceste fructe protejează organismul și împotriva bacteriilor și paraziților care pot provoca infecții intestinale.
Sursa foto – caracter ilustrativ: Envato