GÂNDUL NEWS. Peste 34.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore (VIDEO)

Publicat: 26/01/2022, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

1. Creștere inimaginabilă de la o zi la alta a infectărilor cu coronavirus

Peste 34.000 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu peste 14.000 de cazuri mai mult decât în ziua anterioară. Au fost raportate și 94 de decese. În spitalele Covid sunt internați 7.348 de pacienți, cu 254 mai mulți față de ieri, iar 667 sunt minori. De asemenea, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 692 de persoane. Dintre acestea, 585 sunt nevaccinați. (Mai multe detalii, aici…)

2. Avocatul Poporului susține că accesul condiționat de vaccinare la locul de muncă este neconstituțional

Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că trebuie să se păstreze un echilibru între interesul general de sănătate publică și cel al persoanelor de a avea acces la muncă. Totodată, ea a trimis adrese către mai multe instituții ca persoanele care nu au un certificat verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală să poată să își achite taxele. (Mai multe detalii, aici…)

3. Benzina și motorina, valori istorice

Litrul de carburant a atins valori record în România. În prezent, prețul mediu al benzinei este de 6,59 lei pe litru, în timp ce prețul mediu al motorinei este de 6,52 lei pe litru. Față de luna trecută, litrul de benzină s-a scumpit cu aproximativ 10 procente, în timp ce litrul de motorină a crescut cu aproximativ 9 procente. Creșterile înregistrate în acest an și în 2021 vin după o perioadă în care prețurile carburanților au suferit o scădere semnificativă. În 2020, benzina a atins minimul ultimilor 10 ani, în timp ce motorina nu a mai avut un preț atât de mic din 2017.

4. Ședință crucială CSAT!

„România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil, în contextul situaţiei de securitate din regiune”, a spus președintele Klaus Iohannis după ședința CSAT. Acesta a afirmat că suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru și că, în urma anunțurilor făcute de președintele Statelor Unite ale Americi și președintele Franței, suntem în contact cu cei doi aliați pentru a stabili concret modalitățile de realizare pe teritoriul nostru a prezenței militare a celor doi parteneri. (Mai multe detalii, aici…)

5. Codul Fiscal va fi modificat

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a propus o serie de modificări ale Codului Fiscal și de Procedură Fiscală, pentru ca obligațiile fiscale ale companiilor să fie mai simple, clare și mai predictibile. Acesta susține că măsurile vor avea în vedere și ajutorarea sectorului HoReCa, prin prelungirea cu 180 de zile a scutirii de la plata impozitului specific și printr-un mecanism favorabil de recalculare a impozitului, iar operațiunile din comerțul online, sector aflat în plină expansiune, să poată fi raportate fiscal, simplu și fără birocrație.