GÂNDUL NEWS. Premierul cere ajutorul cultelor pentru accelerarea campaniei de vaccinare | VIDEO

Publicat: 02/12/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

Nicolae Ciucă cere ajutorul bisericilor pentru a accelera campania de vaccinare. La rândul lor, reprezentanții cultelor au cerut Executivului să nu condiționeze accesul la slujbele religioase de existența certificatului de vaccinare. Ciucă a promis că va prelua mesajele și propunerile reprezentanților cultelor religioase, inclusiv cele cu privire la sprijinirea financiară legată de construirea și repararea lăcașurilor de cult și a salarizării personalului.

Premierul ar dori ca până la sfârșitul anului să fie votată legea certifictului verde. Citește mai mult…

Atac mafiot la Suceava

Explozie în curtea unui sucevean. Este vorba de locuința din Straja a unui bărbat cunoscut cu mai multe probleme de natură penală din cauza traficului de țigări și ar fi vorba despre un atac de intimidare, probabil pentru neplata unor datorii. În urma deflagrației au fost sparte trei geamuri. Nu se știe, însă, dacă este vorba de un dispozitiv artizanal sau dacă este vorba de o grenadă defensivă.

România, dată în judecată pentru nivelul ridicat al poluării

Poluarea a devenit o adevărată problemă în România. Comisia Europeană a decis să trimită țara noastră în faţa Curţii de Justiţie de la Luxembourg pentru nerespectarea normelor comunitare cu privire la combaterea poluării industriale şi neîndeplinirea obligaţiei de a adopta un program de control al poluării atmosferice. La nivelul României, peste 29.000 de oameni mor prematur, anual, din cauze asociate poluării, iar costurile sociale sunt cele mai mari din Uniunea Europeană.

Au venit primii bani din PNRR

A venit prima tranșă din banii din PNRR. 1,8 miliarde de euro au fost transferați de Comisia Europeană. Această prefinanțare, echivalentul a 13 procente din sumă, va sprijini demararea implementării investițiilor cuprinse în Planul de Redresare și Reziliență al României. În total, România va primi 29,2 miliarde de euro. Din acești bani, 14,2 miliarde de euro vor fi garanturi, iar 14,9 miliarde de euro împrumut. Citește mai mult…

Gafe de Ziua Națională

Gafe după gafe, de Ziua Națională. După ce ieri au fost făcute publice imagini cu jandarmii din Cluj care nu au ținut pasul în timpul paradei, nici în alte zone situația nu a fost tocmai roz. Un jandarm din București a căzut de pe cal imediat după ce s-a urcat, însă nu și-a găsit echilibrul și a picat pe asfalt, iar imaginile au devenit virale.

Și în Olt, parada a fost una cu totul specială. Sătenii au improvizat un tun din țeava de la cazanul de țuică, l-au vopsit cu verde și l-au pus pe o mașină, au agățat un tricolor, după care au defilat prin comună. Avangarda era formată din ATV-uri, iar după tunul improvizat au urmat călăreți.

La Târgu Ocna festivițile au fost diferite. În loc de imnul național, organizatorii au pus în boxe imnul României Socialiste – Trei Culori.

Primarul a susținut că nu a fost o greșeală, ci în Târgu Ocna este o tradiție. Inițial a fost intonat Imnul drapelului și după aceea, imnul României.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Râzi cu lacrimi! Ce a scris Andreea Tonciu pe cartonaşul prin care l-a nominalizat pentru...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
BANCA TRANSILVANIA vine un ARTEON, cea mai frumoasă (ȘI IEFTINĂ) limuzină germană
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Pe ce carte mizează Putin. Analist: „Moscova a decis că mai rău de atât nu...
'Am crezut că MANELE e un om faimos'. Dilema unui canadian mutat în România de...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date lui ÎPS Teodosie sunt ilegale!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Muzica românească, în doliu! Un mare artist a murit la doar 48 de ani: Cu...
Dispare certificatul verde?! Anunțul zilei în România: E doar o hârtie
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...