UPDATE: George Simion, atacat cu cerneală la Iași, în timpul manifestațiilor de Ziua Unirii. A fost deschis dosar penal | VIDEO

UPDATE: George Simion, atacat cu cerneală la Iași, în timpul manifestațiilor de Ziua Unirii. A fost deschis dosar penal | VIDEO
Sursa foto: GÂNDUL
Publicat: 24/01/2022, 11:12
Actualizat: 24/01/2022, 15:46

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a fost atacat cu cerneală la Iași, în timpul unui eveniment organizat de Ziua Unirii chiar de formațiunea pe care o conduce.

Un manifestant i-a aruncat cerneală pe față lui Simion, după cum informează G4Media.

UPDATE: Autoritățile au deschis un dosar penal pe numele bărbatului care a aruncat cu cerneală pe Simion.

„Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanță lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul poliției pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, a informat IPJ Iași.

Știrea inițială:

Potrivit unei înregistrări video, un participant la aceste manifestări l-a stropit cu cerneală albastră pe Simion, care se afla în plin marș alături de simpatizanții AUR.

Tânărul care i-a aruncat cu cerneală pe față liderului AUR a fost reținut de către jandarmi, iar George Simion și-a continuat programul.

El le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr.

Simion a fost stropit de un tânăr care era în fața scărilor din dreptul Hotelului Traian imediat ce s-a întors pe scena improvizată pe trepte, pentru a vorbi după ce a dansat în Hora Unirii.

De la microfon, liderul AUR a spus că „așa s-a aruncat și după Emil Constantinescu” și că acum poartă pe față „albastrul din tricolorul României”.

„Nu ne temem decât de bunul Dumnezeu, orice instigator poate să vină. Nu ne temem”, a mai zis George Simion după incidentul din Piața Unirii.

Pe scena improvizată pe treptele din fața Hotelului Traian, manifestația AUR a continuat cu un concert de muzică populară la care artiștii cântă „pro bono”.

Printre artiștii care au cântat la evenimentul AUR se numără Ion Paladi, Margareta Clipa și Angelica Flutur.

Și anul trecut s-a înregistrat un incident similar la Iași, când primarul Mihai Chirica a fost murdărit cu iaurt la manifestările de 24 ianuarie.

George Simion: Nu este o manifestație AUR

Simion a spus că evenimentul organizat la Iași este unul pentru toți românii, nu o manifestație a partidului său.

„Vrem să facem nici mai mult nici mai puțin decât o horă. Și știm că, în orașul primarului al cărui nume nu vreau să îl pronunț, este interzis. Nu este manifestație AUR, nu vom avea steaguri de partid, invităm pe toți românii în fața Palatului Culturii pentru că este o zi națională”, a declarat George Simion, luni dimineață.

El a adăugat, însă, că autoritățile au încercat să împiedice organizarea evenimentului.

Incidentul a fost confirmat și de Jandarmerie.

„În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarata, a fost aruncată o substanța lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de cătrePoliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult